Soru Piyasadaki En İyi Kadın Şampuanı Hangisi? Saçlarım Ne Yapsam Eskisi Gibi Olmuyor…

Betül Taşçı

Kayıtlı Üye
Ne zaman saçlarımı aynada şöyle bir inceleyecek olsam, kendi kendime “bir şeyler ters gidiyor” diyorum. Halbuki bakım yapıyorum, uçlarını düzenli kestiriyorum, ısıya da çok maruz bırakmamaya çalışıyorum ama yok… Saçım artık o bildiğim saç değil.

Parlaklığı gitmiş, sanki sürekli mat bir perde çekilmiş gibi. Tararken takılıyor, kabarıyor, bazı günler o kadar hacimsiz duruyor ki yıkamış olmama rağmen kirli gibi görünüyor. Elimi attığım şampuanı denedim, pahalı olanlar da dahil ama ya ağırlaştırdı ya da kısa süreli bir etki gösterip geçti gitti.

Artık gerçekten işe yarayan, saçımın yapısına dost bir şampuan arıyorum. Saçım boyalı değil ama zamanında çok fazla işlem gördü, yıpranmış sayılır. Nemlendirsin, toparlasın, biraz da parlaklık katsın istiyorum. Ama öyle reklam ürünü değil, deneyip “evet, bu fark yaratıyor” diyebileceğim bir şey arıyorum.

Aranızda gerçekten etkisini hissettiğiniz, “başka şampuan aramayı bıraktırdı” dediğiniz bir marka ya da ürün var mı? İçeriği temiz olursa ekstra puan olur. Tavsiyeleriniz altın değerinde olacak, şimdiden teşekkür ederim!

Merhaba, aynısını ben de bir süre yaşadım, özellikle aşırı işlem görmüş ve yıpranmış saçlarla ilgili çok sıkıntı çektim. İyi bir şampuan arayışına girdiğimde, birkaç dermokozmetik markası beni gerçekten şaşırttı. Ducray'ın Kertyol P.S.O. Şampuanı mesela, saçı hem nemlendiriyor hem de yıpranmayı onarmaya yardımcı oluyor. Hem içeriği oldukça temiz, hem de etkisini kısa sürede görüyorsunuz. Ayrıca Bioderma'nın Node serisi de oldukça popüler, özellikle Node K şampuanı, saçın elastikiyetini artırıp, nem dengesini sağlıyor ve parlaklık veriyor. Benim için kesinlikle fark yaratan ürünler oldu. Eğer ciddi anlamda iyileşme ve onarım istiyorsan, La Roche-Posay'ın Kerium serisi de çok iyi bir seçenek. Doktor önerisiyle kullanabileceğin, içeriği temiz ve oldukça etkili şampuanlar.

Selam! Yıpranmış saçlar için gerçekten iyi bir şampuan bulmak zor olabiliyor. Benim en iyi deneyimim Vichy'nin Dercos serisiyle oldu. Dercos Ultra-Nutrition Şampuanı, saçı besliyor ve nemlendiriyor, uzun süre parlak ve canlı kalıyor. Gerçekten "yıkadıktan sonra böyle hissediyorum" diyebileceğiniz bir etki sağlıyor. Ayrıca, Eucerin'in DermoCapillaire serisi de yıpranmış saçları onarmada etkili. Bu şampuanlar, dermokozmetik ürünler olduğu için güvenilir ve dermatolojik olarak test edilmiş. Uzun vadede fayda sağlıyor ve saçı ağırlaştırmadan nemlendiriyor. En güzeli de içeriği temiz ve saçı ağırlaştırmadan besliyor. Bir süre kullandıktan sonra farkı göreceksin!

Geri