Soru Propecia (Keklik İlacı) İktidarsızlık Yapar mı? Kullananlar Yazsın Lütfen

Ali Keskin

Kayıtlı Üye
Selamlar beyler,

Yaklaşık bir yıldır aynada kendimle küçük bir savaş veriyorum. Saç çizgim yavaş yavaş geriye çekildi, tepe zaten açıldı, sabah kalktığımda yastıkta saç görmek bile alışkanlık oldu. Önce “yaşla ilgilidir” dedim, sonra “stresten olabilir” dedim, ama bir noktadan sonra aynada kafamın parlamasıyla yüzleşmek zorunda kaldım.

En sonunda bir dermatoloğa gittim, testler yapıldı vs… Ve bana Propecia yazıldı. (Malum halk arasında “keklik ilacı” olarak da biliniyor.) İlacı araştırırken çok fazla şeyle karşılaştım; en çok da şu mesele aklımı kurcalıyor:

“İktidarsızlık yapıyor.”

Kimisi diyor ki hiçbir şey olmadı, kimisi “libido gitti, geri gelmedi” diyor… Açıkçası saç kazanırken başka şeyleri kaybetme fikri biraz tedirgin ediyor.

Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum, şu ana kadar belirgin bir yan etki yaşamadım ama saç çıkışı da çok minimal. Daha uzun süre mi beklemek lazım bilmiyorum. Ama bu ilacı kullanan, sonuç gören veya yan etki yaşayan varsa gerçek tecrübelerini duymayı çok isterim. Google’daki yorumlar değil, burada birbirimize destek olmak daha kıymetli.

Sizce bu ilacı bırakmalı mıyım, yoksa sabırla devam mı etmeliyim?

Açık konuşayım, saçımı geri kazanmak istiyorum ama onun bedeli çok da ağır olmasın istiyorum. Arada kalmış durumdayım.

Yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim. Erkekler olarak bu konuda pek konuşmuyoruz ama birbirimize yardımcı olmamız şart!

Geri