Soru Protein Tozu Kullanımı Saç Dökülmesini Tetikler mi?

Onur Aksoy

Kayıtlı Üye
Spor salonunda daha fazla kas yapmak ve formumu korumak için protein tozu kullanmaya başladım. Fakat, kısa bir süre sonra saçlarımda dökülme fark etmeye başladım. İlk başta bunun normal bir süreç olduğunu düşündüm, ancak zamanla saçlarımın inceldiğini ve dökülmenin arttığını gözlemledim. Protein tozu gerçekten saç dökülmesine neden olabilir mi, yoksa başka bir etken mi var?

Protein tozu kullanımı kas gelişimi ve formunuzu korumak için oldukça yaygındır, ancak bazı insanlar bu süreçte saç dökülmesi yaşayabilir. Protein tozları, özellikle kreatin ve BCAA içerenler, hormon dengesini etkileyebilir ve saç dökülmesini tetikleyebilir. Ayrıca, bu ürünlerdeki bazı katkı maddeleri ve tatlandırıcılar alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Saç dökülmesinin tek sebebi protein tozu olmayabilir; stres, beslenme eksiklikleri veya genetik faktörler de rol oynayabilir. Saç dökülmenizin nedeni hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir sağlık uzmanına danışmanızı öneririm. Bu süreçte, farklı bir protein kaynağı denemek veya protein tozu kullanımını azaltmak faydalı olabilir.

Geri