Soru Roaccutane (İzotretinoin) Saç Dökülmesine Yol Açar mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arzu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arzu

Kayıtlı Üye
Yaklaşık iki aydır Roaccutane kullanıyorum ve cildimdeki akne tedaviye başlar başlamaz azalma gösterdi, ancak son zamanlarda saç dökülmesinin arttığını fark ettim. İnternette bu ilacın bazı kullanıcılarda saç dökülmesine yol açtığına dair yorumlar okudum. Roaccutane’ın saç dökülmesine neden olabileceğini düşünüyor musunuz, yoksa bu geçici bir yan etki olabilir mi? Başka bir Roaccutane kullanıcısı saç dökülmesi yaşadı mı, bununla nasıl başa çıktınız?

Ben de Roaccutane kullandım ve yaklaşık üçüncü aydan itibaren saç dökülmem belirgin şekilde arttı. Öncesinde hiç böyle bir sorun yaşamamıştım, ama ilacı kullandıkça özellikle duş alırken ve tararken ciddi miktarda saç döküldüğünü fark ettim. Başta panik yaptım, çünkü saçlarım zaten ince telliydi ve daha da seyrelmekten korktum.

Sonra doktoruma danıştım, bunun Roaccutane’ın bir yan etkisi olabileceğini ama genellikle geçici olduğunu söyledi. İlacın cildi ve saç derisini kuruttuğu için saç kökleri de etkilenebiliyormuş. Ben saç dökülmesini azaltmak için sülfatsız, nemlendirici içeren şampuanlar kullanmaya başladım, bol su içmeye özen gösterdim ve biotin takviyesi aldım. İlacı bıraktıktan birkaç ay sonra saç dökülmesi normale döndü ama eski haline gelmesi biraz zaman aldı. Eğer çok yoğun bir dökülme varsa bence doktoruna danışmalısın.

Ben de Roaccutane kullanırken saç dökülmesi yaşadım ama ilacın ilk etkilerinden biri olduğunu düşünüyorum. Çünkü vücut bu kadar güçlü bir ilaca adapte olmaya çalışırken bazen saç dökülmesi gibi yan etkiler görülebiliyormuş. Ben özellikle ikinci ve üçüncü ayda daha fazla saç dökülmesi fark ettim ama ilacı bıraktıktan sonra yaklaşık 4-5 ay içinde saçlarım normale döndü.

Bu süreçte yapabildiğim en iyi şey saç bakımına ekstra özen göstermekti. Saç diplerim aşırı kuruduğu için haftada bir kez nemlendirici saç maskeleri kullandım, saç kurutma makinesi ve düzleştiriciden uzak durdum. Biotin ve omega-3 takviyesi aldım, saç dökülmesini biraz azalttı diyebilirim. Eğer dökülme aşırı fazlaysa ve devam ederse, doktora danışmakta fayda var. Ama genel olarak bende geçici bir yan etki oldu.

Geri