Soru Roaccutane Kullanırken Saç Boyanır mı? Deneyimlerinizi Paylaşır mısınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Şirin

Kayıtlı Üye
Yaklaşık bir aydır Roaccutane kullanıyorum ve cildimde belirgin bir iyileşme görmeye başladım. Ama bir yandan da saç derimde kuruluk, pullanma ve hassasiyet fark ettim. Saçımı boyatmayı çok seven biriyim, ancak Roaccutane kullanırken saç boyamanın herhangi bir olumsuz etkisi olup olmayacağı konusunda gerçekten kararsızım.

Biraz araştırdım ama yine de kafamda soru işaretleri kaldı. İlaç cildimi kurutuyor, acaba saç derimi de daha fazla kurutup, boya daha büyük bir tahrişe yol açar mı? Boya kimyasalları tedavi sürecini olumsuz etkiler mi?

Roaccutane kullanırken saç boyayan veya boyatmayı düşünen var mı? Eğer bu konuda deneyimi olan varsa, gerçekten boyamaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken bir şey var mı? Yardımlarınız çok değerli olur!

Ben de Roaccutane tedavisi sırasında saçımı boyama konusunda çok kararsızdım. Roaccutane’ın cildimi kurutma etkisini fark ettim, saç derimde de benzer bir kuruluk yaşadım. Saçımda pullanma ve hassasiyet oluştu, bu yüzden boya işlemi yapmayı çok riskli buluyordum. Boya kimyasalları zaten saçın doğal yapısını bozabiliyor, bir de Roaccutane’la kuruyan saç derisini düşündüğünüzde, tahriş riski yüksek. Sonunda boyatmamaya karar verdim çünkü saç derisinin zaten hassas olduğu bir dönemde kimyasal işlemler daha fazla zarar verebilir. Şayet boyatmayı düşünüyorsanız, işlem sonrası mutlaka derinlemesine nemlendirici bakım yapmanızı öneririm, ama tedavi sürecinde saç boyama konusunda dikkatli olmanızda fayda var.

Ben Roaccutane kullanırken saçımı boyamaya karar verdim ama boyama sonrasında ciddi sorunlar yaşadım. Tedavi boyunca saç derim zaten kurumuş ve pullanmıştı, boya sonrasında iyice tahriş oldu.

Geri