Soru Roaccutane Saç Dökülmesine Neden Olur mu?

Batıkan

Kayıtlı Üye
Roaccutane.webp
Değerli arkadaşlar, yaşım 24 ve geçen yılın sonuna doğru yüzümde rahatsız edici ağrılı sivilce sorunu yaşadım. Bu durum karşısında alanında uzman bir dermatoloğa gittim. Yaptığı incelemeler ve kan tahlilimin sonuçları sonrasında Roaccutane hapını reçete etti. Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum ve sivilcelerimde hızlı bir iyileşme süreci yaşıyorum. Ancak, bu sefer de saç dökülme sorunu gündeme geldi.

Araştırmalarıma göre, bazı sivilce hapları hastalarda saç dökülmesine ve saç derisinde kuruluğa yol açabiliyor. Forumda, sivilcelere karşı etkili olan bu hapı kullanıp dökülme sorunu yaşayan var mı? Tedavimin sonlanmasına henüz 3 ay daha var ve böyle giderse saçlarım aşırı derecede seyrelmiş olacak gibi görünüyor.

Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Saç dökülmesinin bu hapı kullananlarda geçici bir sorun olduğunu duymuştum. Ben de siyah noktalarım ve sivilcelerim için 2 ay gibi kısa bir süre kullandım, ama bende saç dökülmesi yerine dudak kuruması ve çatlaması meydana geldi.

Sivilcelerde oldukça etkili, ancak düzenli kullanmazsanız hiçbir faydasını göremeyeceğinizi bilmenizi isterim. Saçlarınızın bu süreçte dökülmesini istemiyorsanız, Xpecia veya Perfectil tarzı vitaminlerden faydalanabilirsiniz. Ben sivilcelerle mücadele ederken aşırı dökülme yaşamadım.

Açıkçası bir süre kullandım ve saçlarımı dökmeye başladığı an kullanımı kestim. Çok etkili bir ilaçtır. Gerçi ben kullanmayı bırakana kadar sivilcelerimi kurutmuştu, bu yüzden doktorun belirlediği tarihten önce kullanmayı bıraktım. Saçlarım için doğal yağlar ve vitamin olarak da eczacı tavsiyesiyle Perfectil kullanmıştım.

Geri