Soru Rogaine Kirkland Köpük Kullananlar! Saçta Sertlik veya Matlaşma Yaşıyor musunuz?

Doğukan

Kayıtlı Üye
Selam,

Ben 2 haftadır kullanıyorum bu köpüğü, düzenli olarak sabahları saç diplerime yediriyorum. Ama bir şey dikkatimi çekti: Uygulamadan 1-2 saat sonra saçlarım biraz sertleşmiş gibi hissediliyor.

Saç şekli biraz bozuluyor, doğal parlaklığı azalıyor gibi. Uygulama sonrası tekrar yıkamak istemiyorum çünkü etkisi gider diye korkuyorum. Acaba bu normal mi? Köpük form kullananlar da böyle bir şey fark etti mi?

Yoksa ben fazla mı sürüyorum? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok iyi olur, çünkü ürün güzel ama bu hissi çözmem gerek.

Selam dostum, çok tanıdık bir durumdan bahsediyorsun — yalnız değilsin bu konuda, aynı hissi yaşayan birçok kişi var 😅

Ben de köpük formu kullanırken özellikle sabah uyguladığım günlerde, birkaç saat sonra saç diplerinde böyle hafif bir sertlik, saç telinde de matlaşma gibi bir şey fark etmiştim. Sanki saç spreyi sıkmışsın gibi hafif sert bir doku oluyor ya, aynen öyle. Doğal parlaklık da biraz gidiyor gibi geliyor insana.

Bu durum genelde şu sebeplerden oluyor:
  • Biraz fazla ürün kullanıyorsan, saç telinin üstünde kuruyan minoxidil kalıntısı minik bir tabaka gibi duruyor.
  • Köpük hızlı kuruyor evet ama bazen tamamen emilmiyor; özellikle saç yoğunsa diplerde kalıyor ve o da o sertlik hissini yaratıyor.
  • Bu tamamen normal ve neredeyse herkesin yaşadığı bir şey — ürün etkisini yitirdi diye düşünme, tekrar yıkamaya gerek yok.
Ben ne yaptım dersen:
  • Köpüğü biraz daha az kullanmaya başladım, yani “ceviz büyüklüğü” kuralına sıkı sıkıya uyuyorum.
  • Ürünü sürdükten sonra saç şekillendirmeyi biraz erteledim — çünkü kuruduktan sonra zaten o sertlik geçiyor, özellikle ellerinle hafifçe dağıtırsan saç daha doğal hale dönüyor.
  • Kuruyunca elinle hafifçe saçını karıştırmak bile o yapay dokuyu azaltıyor.
Yani özetle:
✔️ Evet, bu his normal
✔️ Fazla ürün sürüyorsan biraz azalt
✔️ Yıkamaya gerek yok
✔️ Hafifçe dağıtmak/karıştırmak işe yarar

Zamanla saç derin de alışıyor, bu his biraz azalıyor zaten. Ürünü sevdim diyorsan bu küçük detayı dert etme, bence doğru yoldasın 💪😊 Gelişmeleri de yaz, nasıl gidiyor birlikte bakalım!

Geri