Soru Saç Derimde Kabuklanma ve Aşırı Kaşıntı Sorunu Yaşıyorum, Bu Konuda Ne Yapmalıyım?

Ceyda Güler

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, son dört aydır başımda tuhaf bir durum var. Saç derimde kabuk benzeri oluşumlar meydana geliyor. Başlangıçta çok fazla değillerdi, bu yüzden pek dert etmiyordum. Ancak son zamanlarda artış gösterdi ve sürekli kaşıntı yapıyor. Kaşındıkça kabuklar kanıyor ve rahatsızlık veriyor. Arkadaşlarım da fark ediyor ve endişeleniyorlar. Ketoral adlı bir şampuanı doktorun önerisiyle kullanıyorum ama pek etkili olduğunu söyleyemem. Kaşıntı olmadığında saç derimde kepek görünmüyor. MHRS üzerinden doktora gitmeye çalıştım ancak randevu bulamadım. Ne yapmalıyım sizce? En yakın zamanda randevu almaya çalışacağım.

Saç derimde aynı problemi yaşadım. Doktor tavsiyesiyle özel bir şampuan kullandım ve saçımı daha az yıkamaya başladım. Ayrıca, kaşıntıyı hafifletmek için doğal bitkisel yağlar da kullandım. Sorununuzu doktorunuzla paylaşmanız önemli.

Bir zamanlar ben de aynı sorunu yaşadım. Dermatologa danıştım ve saç derim için özel bir tedavi planı aldım. Özel şampuanlar ve losyonlar kullanmanın yanı sıra, doğal yağlarla nemlendirme de işe yaradı. Ancak, herkesin cildi farklı olduğu için, doktorunuza danışmanız en iyisi olacaktır.

Geri