Soru Saç Derisi Egzama İçin Şampuan Öneriniz Var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Oktay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Oktay

Kayıtlı Üye
Merhabalar.

Uzun bir süredir saç derisinde yaşadığım egzama sorunuyla mücadele ediyorum. Farklı şampuanlar denedim ancak bir türlü çözüm bulamadım. Kaşıntı ve saç derimin pullanıp dökülmesi beni oldukça rahatsız ediyor. Dermatolog önerisi üzerine "Prozinc - Salicade Şampuan" kullandım ancak hala fayda göremedim. Egzama ile mücadele eden benim gibi arkadaşların deneyimlediği ürünler, ilaçlar ve başarı elde edilen yöntemler hakkında bilgi almak istiyorum.

Şimdiden sorularıma cevap verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Kesinlikle, şampuan tek başına çözüm olmayabilir. Arkadaşım, doktora gitmeni tavsiye ederim. Ben de Prozinc kullandım ama hiçbir faydasını görmedim, sonunda doktor kontrolüne gittim. DermoTTO losyonu kullanarak bu sorunu aşmayı başardım.

Şampuanlar saç derisindeki durumu etkiler, ama kesinlikle @Merve'nin dediklerine katılıyorum. Saçındaki egzama için doktordan randevu alıp tedavi sürecini başlatman önemlidir.

Egzama, kolay kolay geçmediği için saçlarınızı sürekli soğuk veya ılık suyla yıkamanız önemlidir. Doktorun önerdikleri dışında kulaktan duyma şeyler denememekte fayda var, çünkü egzama artış gösterebilir.