Soru Saç Derisi Kaşınan ve Kabuklanan Kardeşime Nasıl Yardımcı Olabilirim?

Hira Atalay

Kayıtlı Üye
Kardeşimin saç diplerinde son zamanlarda şiddetli bir kaşıntı ve kabuklanma sorunu var. İlk başlarda çok önemsemedik ama artık kaşıntı o kadar ileri boyutta ki, bazen kanatacak kadar sert kaşıyor. Evde denediğimiz şampuanlar ve doğal yağlar da işe yaramadı. Sürekli bu rahatsızlıkla uğraşması günlük hayatını olumsuz etkiliyor ve biz de ona nasıl yardımcı olabileceğimizi bilemiyoruz.

Saç derisinde kaşıntı ve kabuklanma sorunu yaşayan biri için etkili bir çözüm var mı?

Ben de benzer bir sorun yaşadım ve ne kadar rahatsız edici olduğunu biliyorum. Başlangıçta doğal yağlar ve şampuanlar denemek iyi bir seçenek olabilir ama eğer ciddi bir problem haline geldiyse, bu durum genellikle bir dermatolog müdahalesi gerektiriyor. Benim deneyimimde, şampuan değişiklikleri çoğu zaman kalıcı çözüm sunmadı. Bir süre sonra kortizon içeren bir krem ve medikal bir şampuan kullanmak zorunda kaldım. Bunlar, saç derisindeki iltihap ve kaşıntıyı hızla hafifletmişti.

Ayrıca saç derisinin fazla hassas olduğu bu dönemde, sıcak suyla yıkamaktan kaçınmak, saçları nazik bir şekilde kurutmak ve saç diplerini zorlamadan taramak da büyük fayda sağlamıştı. Eğer hala doğal çözümler arıyorsanız, aloe vera içeren ürünler kaşıntıyı hafifletebilir.

Ancak, eğer evde denediğiniz yöntemler işe yaramıyorsa ve kaşıntı kanamaya kadar ilerlediyse, bir dermatologa gitmekten çekinmeyin.