Soru Saç Derisinde Tekrarlayan Sivilceler: Hangi Beslenme Alışkanlıkları Etkili?

Beril Dinç

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç derimde sürekli sivilceler çıkıyor ve bunun beslenme alışkanlıklarımla ilgili olabileceğini düşünüyorum. Hangi yiyeceklerin bu durumu tetikleyebileceğini bilmiyorum. Beslenmemi nasıl düzenleyebilirim ki saç derim daha sağlıklı olsun?

Soru: Saç derisinde sivilcelere neden olabilecek yiyecekler nelerdir?

Çok yağlı yiyecekler saç derisinde sivilcelere neden olabilir. Fast food ve kızartılmış gıdalar, saç derisinde yağ üretimini artırarak sivilce oluşumunu tetikler. Bu nedenle, dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen gösteririm.

Yüksek şeker içeren yiyecekler sivilcelere yol açabilir. Çikolata, tatlılar ve gazlı içecekler gibi yüksek şekerli gıdalar, vücuttaki insülin seviyesini artırarak saç derisinde sivilce oluşumuna neden olabilir. Şeker tüketimimi azaltırım.

Süt ve süt ürünleri de saç derisinde sivilcelere neden olabilir. Bazı insanlarda süt ürünleri, hormon dengesini etkileyerek sivilceye yol açabilir. Süt ve peynir gibi ürünleri tüketirken dikkatli oluyorum ve alternatiflerini deniyorum.

Geri