Soru Saç Derisindeki Kaşıntıyı Hafifletmek İçin Hangi Doğal Yöntemlerden Faydalanabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kader
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kader

Kayıtlı Üye
Her mevsim geçişlerinde saç derimde inanılmaz şekilde kaşıntılar meydana geliyor. Arkadaşım egzama olabileceğimi söyledi ama ben arada sırada böyle kaşıntı problemleri yaşıyorum. Bu durum karşısında ilaç veya bilmediğim kimyasal ürünleri kullanmak yerine doğal yöntemlerle çözüm bulabileceğimi düşünüyorum. Ortamda saç kaşımak çok rahatsız olduğu için başkalarının dikkatini çekeceğimden endişe ediyorum. Düşünsenize çevredekiler bu bitli mi diye düşünüyormuş. :( Saç derimi ayna karşısında kontrol ettiğimde hafif kızarıklıklar görüyorum, bunun neden olduğunu da anlamadım. Sizin bu konuda düşünceleriniz ve önerileriniz nelerdir?

Bade'nin biberiye yağı spreyini kullanıyorum mükkemel ötesidir. Bu ürünün yanı sıra bibreye yağı hem yeni saçın oluşumunu desteklediği gibi hem de saç derinizin kaşıntısına çözüm olur.

Nane yağını denemelisin. Ben de bir arkadaş tavsiyesiyle saçlarıma uygulamıştım ve gerçekten çok memnun kaldım. Bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmiş nane yağını saç derisinin tüm bölgesine uygulayıp 10 dakika bekledikten sonra yıkıyorsun. Haftada 2-3 kez tekrarlanırsa çok faydasını görürsün.

Çoğu kişi bilmez ama yulaf ezmesi tozunu da bir suyla karıştırıp maske gibi bir süre satça beklet sonra yıka kaşıntını hafifletir hatta bir süre sonra tamamen götürür.

Geri