Soru Saç Dipleri Neden Kabuklanıp Kaşınıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arzu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arzu

Kayıtlı Üye
Geçen aydan bu yana saç derimde inanılmaz derecede kuruluk oluşuyor. Bu durumun ev suyundan mı yoksa kullandığım saç bakım ürünlerinden mi kaynaklandığını bir türlü anlayamadım. Kabuklanmaya başladı ve hafiften kaşıntı yapıyor, bu yüzden toplum içinde olsam bile kaşıyorum. Bu rahatsız edici durumdan kurtulmak ve saç derimin eski sağlığına kavuşmasını sağlamak istiyorum. Kaşıntı artık kafa derimi kanatmaya başladı. Önümüzdeki günlerde doktora gitmeyi düşünüyorum, ancak yine de sizden fikir almak istedim.

- Benimle aynı kaderi paylaşan ve saç derisinden kuruluk meydana gelen var mı?

- Saç derisinin kabuklanmasına yol açacak faktörler nelerdir?

- Yaşanılan bu can sıkıcı saç derisi kuruluğunun tedavisi var mıdır?

Merhaba @Arzu,

Saç derisinin kabuklanması ve kaşınması, birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Günümüzde en sık karşılaşılan nedenlerden ikisini açıklayacak olursam:

Kuruluk: Saç derisinin dış etkenlerden kaynaklı kuruması, kaşıntıya ve kabuklanmaya yol açabilir. Ayrıca, saç derisinde dökülmeye de neden olabilir. Eğer sürekli olarak şampuan değiştiriyor ve sık sık saç yıkıyorsanız, bu durum normal olabilir ve saç derisini kurutabilir. Bu durumu hafifletmek için nemlendirici serumlar, kremler veya nemlendirici özellikli şampuanlar kullanabilirsiniz. Bu ürünler saç derisini nemlendirerek kaşıntıyı ve kurumayı azaltmaya yardımcı olabilir.

Egzama: En sık görülen saç derisindeki problemlerden olan egzama, gözle görülür kızarıklıkla birlikte kaşıntı, kepenkmiş gibi kabuklanma ve hatta bazen sulu kabarcıkların oluşmasıyla karakterizedir. Egzama tedavisinde en önemli süreç doktor tedavisinde başlatılmalıdır. Genellikle tedavilerde nemlendiriciler ve kortikosteroid kremlerle önerilmektedir.

Yukarıda belirtilen herhangi bir belirti sizde gözlemleniyorsa, dermatolog tavsiyesinden faydalanmanızı öneririm. Geçmiş olsun.

Anlatılanlara bakılırsa, durumun seboreik dermatite benzediği söylenebilir. Fotoğraflarını paylaşmadığın için kesin bir değerlendirme yapmak zor, ama umarım yanılıyorumdur çünkü tedavisi oldukça zaman alabilir. :(

Geri