Soru Saç Diplerimde Kronik Kaşıntı İçin Ne Yapabilirim?

Ahmet Bey

Kayıtlı Üye
Merhaba, son altı aydır saç diplerimde kronik bir kaşıntı yaşıyorum. Özellikle iş yerinde ve stresli dönemlerde kaşıntı şiddetleniyor. Şampuanımı değiştirdim, kepek karşıtı ürünler kullandım ama hala rahatlayamadım. Kaşıntı bazen o kadar kötü oluyor ki, saçlarımı kanatacak kadar kaşıyorum. Daha önce benzer bir sorun yaşayan ve çözüme ulaşan var mı? Hangi tedavi yöntemleri veya ürünler işe yaradı? Her türlü öneriye açığım. Teşekkürler.

Saç diplerimde kronik kaşıntı yaşamaya başladığımda ilk olarak şampuanımı değiştirdim. Paraben ve sülfat içermeyen, hassas saç derisi için özel formüle edilmiş bir şampuan kullanmaya başladım. Ayrıca saç derimi düzenli olarak nemlendiren bir saç yağı kullanıyorum. Bu değişiklikler kaşıntıyı büyük ölçüde azalttı.

Kronik kaşıntı sorunuyla başa çıkmak için bir dermatologdan yardım aldım. Doktor, saç derim için uygun bir kepek şampuanı ve kaşıntı giderici bir losyon önerdi. Ayrıca, saç derimi yatıştırmak için doğal yağlar içeren bakım ürünleri kullanmaya başladım. Bu yöntemler kaşıntıyı önemli ölçüde hafifletti.

Geri