Soru Saç Diplerimde Meydana Gelen Kaşıntıdan ve Kepekten Nasıl Kurtulurum?

Bengü Doğan

Kayıtlı Üye
Merhaba, yaklaşık beş aydır saç diplerimde yoğun bir kaşıntı ve kepek sorunu yaşıyorum. Özellikle saçlarımı kuruttuktan sonra kaşıntı artıyor. Şampuanımı ve saç kremlerimi değiştirdim ama hala çözüm bulamadım. Dermatoloğun önerdiği ilaçlar da işe yaramadı. Benzer sorunları yaşayan ve çözüm bulan varsa, lütfen deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Hangi ürünler veya tedaviler sizde işe yaradı? Yardımlarınızı acil bir şekilde bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Kaşıntı ve kepekten kurtulmak için karbonat kullanıyorum. Haftada bir kez, karbonatı suyla karıştırıp macun haline getiriyorum ve saç derime masaj yaparak uyguluyorum. 5-10 dakika beklettikten sonra iyice duruluyorum. Karbonat, ölü derileri ve fazla yağı temizleyerek kaşıntıyı ve kepeği azaltıyor. Bu yöntem saç derim için oldukça faydalı oldu.

Çemen tohumu maskesi benim için çok etkili oldu. Bir avuç çemen tohumunu gece boyunca suda bekletiyorum, sabah ezerek macun haline getirip saç derime uyguluyorum. 30 dakika beklettikten sonra saçlarımı yıkıyorum. Çemen tohumu, antifungal ve yatıştırıcı özellikleri sayesinde kaşıntıyı ve kepeği önlemede etkili.

Geri