Soru Saç Diplerinde Yanma Hissi: Ne Yapmalıyım?

Zehra Günaydın

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık iki haftadır saç diplerimde yanma hissi yaşıyorum ve bu durum oldukça rahatsız edici hale geldi. Saçlarımı boyattım ve ardından birkaç kez farklı şampuanlar denedim ama sorunum geçmedi. Özellikle saçlarımı yıkadıktan sonra ve tararken yanma hissi artıyor. Saç derimde gözle görülür bir kızarıklık ya da yara yok, sadece bu yanma hissi var. Benzer bir durumu yaşayan ya da ne yapmam gerektiği konusunda önerisi olan var mı? Kimyasal ürünlerden mi kaynaklanıyor yoksa başka bir sorun mu olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Ben de benzer bir durumu yaklaşık bir yıl önce yaşamıştım ve gerçekten çok rahatsız ediciydi. Saç diplerimdeki yanma hissi, özellikle saçlarımı yıkadıktan ve taradıktan sonra yoğunlaşıyordu. İlk başta, saç boyasından ya da kullandığım yeni şampuandan kaynaklandığını düşündüm. Ancak sorunum devam edince, saç derimle ilgili daha fazla araştırma yapmaya karar verdim.

Benim için çözüm, saç derimi kimyasallardan ve sert ürünlerden korumak oldu. İlk olarak, doğal içerikli ve parfümsüz şampuanlar kullanmaya başladım. Özellikle sulfat içermeyen şampuanlar bu konuda bana çok yardımcı oldu. Ayrıca saç boyama işleminden sonra saç derimin hassaslaştığını fark ettim, bu yüzden boyamadan önce ve sonra saç derimi beslemek için saf argan yağı kullandım. Argan yağı hem yatıştırıcı hem de besleyici özellikleri sayesinde saç derimdeki tahrişi önemli ölçüde azalttı.

Bir diğer önemli adım ise saçlarımı yıkama sıklığımı azalttım ve yıkarken çok sıcak su yerine ılık su kullanmaya başladım. Aşırı sıcak su, saç derisini daha da kurutarak yanma hissini artırabilir. Saç derimi rahatlatmak için ara sıra papatya çayı ile durulama da yaptım, bu da cildimi yatıştırmaya yardımcı oldu.

Eğer senin de durumun devam ederse, bir dermatologdan yardım almanı tavsiye ederim. Benzer sorunları olan birkaç arkadaşımın cilt hassasiyetinden kaynaklanan problemleri olduğunu öğrendiklerinde, dermatologlar tarafından verilen tedavilerle rahatladıklarını biliyorum.

Umarım bu öneriler sana da yardımcı olur. Geçmiş olsun!

Geri