Soru Saç Kırılmasını Önlemek İçin Hangi Bakım Ürünlerini Kullanmalıyım?

Yaren Cantürk

Kayıtlı Üye
Saç kırılmasını önlemek için hangi ürünlerin en etkili olduğunu merak ediyorum. Pek çok marka ve ürün denedim, ancak çoğu zaman istediğim sonucu alamıyorum. Özellikle ince telli saçlarım kırılmaya çok yatkın. Saç uçlarına uygulanan serumlar, besleyici maskeler ve ısı koruyucu spreyler gerçekten işe yarıyor mu? Siz hangi bakım ürünlerini kullanıyorsunuz ve memnun kaldınız mı? Lütfen deneyimlerinizi paylaşın.

Saç kırılmasını önlemek için, avokado ve muzdan yapılan bir saç maskesi kullanıyorum. Bu doğal karışım, saçları derinlemesine besliyor ve güçlendiriyor. Ayrıca, saçlarımı yıkarken son durulama suyuna bir çay kaşığı bal ekliyorum. Bal, saç tellerini yumuşatıp kırılmaları azaltıyor. Haftada bir kez saçlarımı soğuk yeşil çay ile duruluyorum; bu, saç derisini rahatlatıyor ve saçları güçlendiriyor.

Saç derime hafif masaj yaparak kan dolaşımını artırıyorum ve saç köklerimin güçlenmesini sağlıyorum. Ayrıca, yumurta beyazı ve bira karışımını saç maskesi olarak kullanıyorum. Bu karışım, saç tellerini onarıp güçlendirirken aynı zamanda doğal bir parlaklık da kazandırıyor. Saçlarımı gece boyunca örerek uyuyorum, bu da sürtünme kaynaklı kırılmaları azaltıyor.

Geri