Soru Saç Kısaltmanın En İyi Zamanı Nedir? Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Sudenaz

Kayıtlı Üye
Saçlarımız bazen dökülerek ya da canlılığını yitirerek, saçları kestirmemizi veya uçlardan hafiften aldırmamız gerektiğinin sinyalini verirler. Eğer biz bu sinyale olumlu yanıt vermezsek, beklenmedik şekilde dökülmeler yaşanabilir. Ancak saç kısaltmanın en doğru zamanını bilmediğimiz için çoğumuz hangi dönemlerde saçlara makasa değdireceğimizi kestiremiyoruz. Bu konuyu gündeme taşıyarak hepimizin faydalanabileceği bir konuyu ele almak istedim. Saç kısaltmak için en iyi zamanı nasıl belirleriz? Yıl içinde saçları az da olsa kaç kez kestirmek doğru olur?

Bence saç kestirmenin belirli bir zamanı yoktur, ihtiyaç durumu göz önünde bulundurularak kesilmelidir. Çünkü herkesin saçı, mevsimine ve olumsuz dış faktörlere göre farklı şekilde etkilenebilir. Ben mesela saçımı çok iyi tanıdığımdan, yaz gelmeden önce kısalttırıyorum ve yaz mevsimine daha canlı saçlarla giriyorum. Yılda bir kez saçlarımı kestirmek ve saçıma keratin bakımı yaptırmam yetiyor.

Saç kısaltmanın en iyi zamanı, saçın durumuna ve tercihlere bağlıdır. Genel olarak, saçlar mevsimsel geçişlere uygun olarak kısaltılabilir. Örneğin, yaz öncesi saçların hafifletilmesi doğru bir karar olabilir. Ancak saçların sağlığına göre bu karar alınmalıdır ve genellikle 2-3 ayda bir yapılması uygundur.

Geri