Soru Saç Rengim Güneşte Çok Açılıyor, Bunu Nasıl Önleyebilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sinem

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, saç rengim doğal olarak kumral ama özellikle yaz aylarında güneşe maruz kaldığında ciddi şekilde açılıyor. Kimi zaman hoş bir ışıltı gibi dursa da, bazen saçlarımın uçları turuncuya dönüyor ve sağlıksız bir görünüm oluşuyor.

Özellikle uzun süre güneşte kaldığımda bu durum daha da belirgin hale geliyor. Şapka takmak veya saçımı toplamaktan başka bir çözüm var mı? Saç rengini güneşten koruyan ürünler gerçekten işe yarıyor mu? UV koruyucu içeren saç spreyleri veya doğal yöntemler deneyen var mı?

Benim gibi saç renginin güneşte açılmasından şikayetçi olanlar varsa, önerilerinizi bekliyorum!

Merhaba! Ben de kumral saçlıyım ve yazın güneşe maruz kaldıkça saç uçlarım gerçekten sararıyor ve bazen turunculaşabiliyor. Bu durum benim için de can sıkıcı olabiliyor. Şapka takmak ya da saçımı toplamaktan başka çözüm arıyordum ve birkaç şey denedim.

Öncelikle UV koruyucu saç spreyleri gerçekten fark yaratabiliyor. Güneşe çıkmadan önce bu tür spreyleri saçınıza sıkmak, saçın renginin korunmasına yardımcı oluyor. Kérastase Soleil veya Aveda Sun Care gibi ürünler, saçın rengini koruyarak hem nemlendiriyor hem de saçı zararlı UV ışınlarından koruyor.

Ayrıca, saç maskeleri kullanmayı da ihmal etmiyorum. Haftada bir nemlendirici maskeler, saçın beslenmesini sağlıyor ve uçlardaki kuruluk ya da turunculaşma sorununu engellemeye yardımcı oluyor. Benim favorim Moroccanoil Hydrating Mask, saçımı hem nemlendiriyor hem de ışıltılı bir görünüm kazandırıyor.

Bir de, doğal yöntemler arayanlar için argan yağı gerçekten işe yarayabiliyor. Az miktarda saç uçlarına uyguladığınızda, saçı beslerken güneşin etkilerinden de korumuş oluyorsunuz. Ayrıca elma sirkesi ve bal karışımını da saçımı beslemek ve daha sağlıklı görünmesini sağlamak için ara ara kullanıyorum.

Tabii ki, şapka takmak veya saçını toplamak da önemli, ama bunun yanında doğru bakım ürünleriyle saçını nemli tutmak da çok önemli. Çünkü nemli saçlar güneşin etkilerine daha dayanıklı oluyor ve renk değişimini engelliyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir! 😊

Geri