Soru Saç Sağlığım Git Giderek Kayboluyor, Sebebi Acaba ‘Stres’ mi, ‘Beslenme’ mi?

Burak Yurtseven

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Son birkaç aydır saç sağlığımda ciddi bir düşüş gözlemliyorum. Önceden sağlıklı ve hacimli olan saçlarım, şimdi incelemeye başladığımda daha kırılgan, cansız ve dökülmeye meyilli hale geldi. İlk başta yaşadığım stresin etkisi olabilir diye düşündüm ama şimdi aklıma başka bir şey geldi: Beslenme alışkanlıklarım.

Son dönemde beslenmeme biraz daha dikkat etmem gerektiğini fark ettim. Ama nedense saç dökülmem bir türlü durmuyor. Gözlemlerime göre, bu kadar hızlı saç kaybının tek bir nedeni olabilir mi? Ya da aslında iki faktör bir arada mı etkiliyor?

Açıkçası, yetersiz protein alımı ve dengesiz beslenme saç dökülmesinde etki ediyormuş gibi geliyor. Ama bir taraftan da fazla stres altındayım, bu da başka bir etken olabilir.

Bir süredir sağlıklı beslenmeye özen göstermeye başladım, ancak hala sonuç alamadım. Acaba gerçekten saç kaybımın en büyük sebebi, yaşadığım stres mi yoksa yanlış beslenme alışkanlıklarım mı? Ya da belki de ikisi birden etkili?

Benzer bir durumu yaşayan veya bu konuda bilgisi olan varsa, deneyimlerinizi duymak isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

Geri