Soru Saç Uçlarındaki Kırıklar İçin Ucunu Kestirmenin Faydaları Neler?

Neslihan Sezer

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımda ciddi anlamda kırılma ve cansızlık fark etmeye başladım. Özellikle uçlarda çok fazla kırık oluşuyor ve bu da sanki saçlarımın uzamasını yavaşlatıyor gibi geliyor. Ne kadar bakım yaparsam yapayım, uçlar zamanla yine çatallaşıyor ve kopuyor.

Birçok kişi "saç uçlarını düzenli kestirmenin" bu sorunu azaltacağını söylüyor ama açıkçası tam emin olamıyorum. Gerçekten sadece kestirerek bu kırıklardan kurtulmak mümkün mü, yoksa farklı yöntemlerle bu durumu kontrol altına almak daha mı etkili olur?

Aranızda benzer sorun yaşayanlar ya da bu konuda etkili çözümler bulanlar varsa, deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Özellikle saçı güçlendiren bakım önerileri ya da kırıkları önleyen doğal yöntemler varsa duymak isterim. Şimdiden teşekkürler!

Aynı sorunu ben de uzun süre yaşadım, o yüzden çok iyi anlıyorum seni. Özellikle saç uçlarındaki kırıklar uzamayı gerçekten yavaşlatıyor gibi hissediliyor çünkü saç uzasa bile uçlar sürekli kopuyor. Ben bir dönem “nasıl olsa kestirince kısalıyor” diye uzatmaya çalıştım ama işe yaramadı.

Sonra kuaförüm bana şöyle bir şey söyledi: “Kırık uç, ipteki düğüm gibidir. Kesmeden çözülmez.” O günden beri 2-3 ayda bir sadece 1-2 cm aldırıyorum ve inanın saçım hem daha sağlıklı görünüyor hem de çok daha hızlı uzuyor gibi geliyor.

Ekstra olarak Hindistan cevizi yağı ve ısıdan uzak durmak da ciddi fark yarattı. Özellikle düzleştirici vs. kullandığım günlerin sabahı saçım daha yorgun görünüyordu, artık mümkün olduğunca doğal kurumasına izin veriyorum.

Sen de küçük aralıklarla kestirmeyi dene derim, kopan saçlar yerine sağlıklı uzayan saçlara kavuşmak daha motive edici oluyor 😊

Ben de başlarda "kestirmek çözüm değil, bakım yaparım geçer" diye düşünüyordum ama olmuyor. Ne kadar maske, serum, yağ kullanırsan kullan, eğer saçın ucu çatallaştıysa o kısım artık ölü. Hele bir de saç ince telliyse, kırıklar yukarıya doğru ilerliyor.

3 ayda bir düzenli kestirmeye başladım. Ucundan bile alsalar fark ediyor. Saçın nefes alıyor resmen.
Bir de duştan sonra saçını havluyla agresif kurutuyorsan ya da çok sıcak suyla yıkıyorsan, bunlar da kırığı tetikliyor.

Ben keratin içerikli ürünlerden ve geniş dişli taraklardan baya memnun kaldım. Ama özetle, evet kardeşim, saç uçlarını aldırmak gerçekten işe yarıyor. Büyü falan değil yani, mantıklı bir şey. :)

Geri