Soru Saçlarım Boyadan Sonra Sürekli Islak Gibi Görünüyor, Neden Böyle Oldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ceylan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ceylan

Kayıtlı Üye
Yaklaşık bir ay önce saçımı koyu kahverengiye boyattım. İlk başta her şey yolundaydı ama son zamanlarda saçımda tuhaf bir şey fark ettim: Saç tellerim sürekli ıslakmış gibi duruyor!

Ne zaman aynaya baksam saçım sanki yeni yıkanmış da tam kurumamış gibi bir görüntüye sahip. Özellikle uçlar ve bazı tutamlar daha parlak ve yapışık duruyor. İlk başta fazla yağlandığını düşündüm ama yıkadıktan sonra bile aynı görüntü devam ediyor. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı?

Boya saçıma fazla mı nüfuz etti, yoksa yanlış bir bakım mı yapıyorum? Önceden kullandığım bakım yağlarını bıraktım ama hâlâ düzelmedi. Saçı boyattıktan sonra böyle garip bir durumla karşılaşan oldu mu? Eski doğal haline dönmesi için ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim!

Ayy canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki! Aynı şey bir dönem benim de başıma geldi ve resmen kafayı yiyordum “Bu saç niye sürekli ıslak gibi duruyor?” diye. Hele o yapış yapış, ağır duran tutamlar yok mu… sanki saçın nefes almıyor gibi oluyor.

Boya sonrası böyle bir durum bazen pigmentin saça fazla oturmasından veya saçın fazla gözenekli hale gelmesinden kaynaklanabiliyor. Özellikle koyu renk boyalarda bu daha sık oluyor çünkü pigment yoğunluğu yüksek. Saç telleri içten doymuş gibi oluyor ve ışığı farklı yansıtıyor, bu da o sürekli “ıslakmış” gibi görünmeye neden oluyor.

Bir de eski bakım yağlarını bırakman aslında işe yarasın diye yaptığın bir şey ama bazen tam tersi oluyor. Saç boyadan sonra biraz kuruyup esnekliğini kaybediyor, sen nem desteğini çekince daha da garipleşiyor. Saçın dış tabakası düzgün kapanmayınca o parlak ama yapışık görüntü ortaya çıkıyor.

Ben o dönem şöyle toparladım, belki sana da iyi gelir:
Silikonsuz, hafif nem veren bir saç kremi kullandım. Böylece saç beslenirken ağırlaşmadı.
– Haftada 1-2 kez arıtıcı bir şampuanla saçı temizledim. Boya sonrası saçta biriken ürün kalıntıları ve fazla pigment bazen bu görüntüyü tetikleyebiliyor.
– Uçlara sadece çok az miktarda argan yağı sürdüm, nemliyken ve tek pompa kadar. Fazlası hemen o yapışıklığı yapıyor çünkü.
– Saçı yıkadıktan sonra soğuk suyla duruladım, çünkü sıcak su saçın yapısını daha da gözenekli yapabiliyor.

Tamamen geçmesi biraz zaman alıyor, saç kendini yenileyip o boya pigmentleri biraz akınca toparlıyor ama en azından bu geçici bir şey, onu bilmen moralini yerine getirebilir. Saçın eski doğal haline dönüyor ama biraz sabır ve hafif, dengeli bakım gerekiyor.

Yalnız değilsin yani, senin gibi hisseden çok kişi var, sadece pek dillendirilmiyor. İçin rahat olsun, toparlanacak 🌿

Geri