Soru Saçlarımızı Duş Jeliyle Yıkarsak Ne Olur?

Kemal Yücel

Kayıtlı Üye
Geçen gün arkadaş grubumuzla sohbet ederken konu saç bakımına geldi. Herkes kendi rutininden, başına gelen ilginç şeylerden bahsediyordu. Derken bir arkadaşımız yıllardır sadece şampuan değil, arada duş jeliyle de saçlarını yıkadığını söyleyince hepimiz bir an durduk, bayağı şaşırdık açıkçası.

İlk başta şaka yapıyor sandık ama gayet ciddi söyledi. Hatta saçlarına iyi geldiğini bile iddia etti. Açık konuşmak gerekirse, bana pek mantıklı gelmedi. Duş jeli sonuçta saç için üretilmiş bir ürün değil, ama yine de merak ettim…

Aranızda böyle bir şey deneyen oldu mu? Ya da duyan? Gerçekten saç için zararlı mı yoksa abartıyor muyuz? Aklımda deli sorular…

Konu açılmışken foruma sormadan geçemedim.

Yorumlarınızı bekliyorum!

Duş jeli, cildimiz için formüle edilmiş olup, saçlarımızın ihtiyaç duyduğu bileşenlere sahip değildir. Saç derimizin pH dengesi ile uyumlu olmadığı için saçlarda kuruluk ve kırılmalara neden olabilir. Şampuanlar, saçların temizlenmesi ve bakımı için özel olarak üretilmiştir. Uzun süreli kullanımda duş jeli, saçın doğal yapısını bozabilir ve saç sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Ben de birkaç kez şampuanım bittiğinde duş jeli ile saçımı yıkadım. Sürekli kullanılmaması gerektiğini biliyorum ama acil durumlar için geçici bir çözüm olabilir. Duş jeli, saçları temizler ama düzenli kullanımda saçın nemini ve doğal yağlarını kaybetmesine yol açabilir. Şahsen ben gözle görülür büyük bir kayıp yaşamadım. Bu yüzden duş jelini sadece şampuan yokluğunda kullanmak mantıklı olabilir.

Geri