Soru Şapka Kullanmak Saç Dökülmesine Neden Olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murat

Kayıtlı Üye
Şapka takmayı seviyorum ve özellikle spor yaparken ya da güneşli havalarda hep kullanıyorum. Son zamanlarda saçlarımda dökülme fark ettim, ama bunun şapkayla bir ilgisi olup olmadığını bilmiyorum. Acaba şapka saç köklerine baskı yaparak dökülmeyi artırır mı, yoksa bu bir tesadüf mü?

Şapka takanlarda saç dökülmesi gerçekten daha fazla olur mu, sizde böyle bir etki gördünüz mü?

Ben yıllardır şapka takıyorum, özellikle yazın dışarıdayken ya da sporda. Şapka kullanımının saç dökülmesine neden olduğunu hiç düşünmedim, çünkü genellikle rahat şapkalar kullanıyorum. Hatta, güneşin zararlı etkilerinden korumak için daha fazla şapka takıyorum. Ama bazı insanlar şapkanın kafa derisinde fazla baskı yapıp, saç köklerine zarar verdiğini söylemişti. Benim kişisel deneyimimde bu tür bir sorun yaşamadım, ama her kişi farklı.

Şapka takmayı seviyorum, ama son zamanlarda saç dökülmesinin arttığını fark ettim. Bunu şapkaya bağlamak zor, çünkü genetik faktörler de etkili olabilir. Ancak, bir dermatolog şapka kullanımının saç dökülmesine yol açabileceğini söylemişti, özellikle sıkı şapkalar kafa derisine baskı yaparsa. Bunu dikkate alarak, daha rahat şapkalar kullanmaya başladım ve dökülme biraz azaldı gibi hissediyorum. Hangi tür şapka kullandığınız önemli, çünkü fazla baskı yapmak gerçekten zararlı olabilir.

Geri