Soru Seboreik Dermatit Tedavisinde Hangi Yöntemler Kullanılır?

Kaan Bilir

Kayıtlı Üye
Doktorum, tedavi için özel şampuanlar, kremler ve bazen de mantar önleyici ilaçlar önerdi. Saç derim için çinko pirition veya ketokonazol içeren şampuanlar kullanıyorum. Yüzümdeki belirtiler için ise hafif kortikosteroid kremler ve antifungal kremler kullanıyorum. Belirtiler genellikle tedavi ile hafifliyor, ancak tamamen geçmiyor ve tekrar edebiliyor.

Soru: Hangi tedavi yöntemleri seboreik dermatit semptomlarını en etkili şekilde hafifletir?

Seboreik dermatit ile başa çıkarken, doktorumun önerdiği topikal kortikosteroid kremler çok işe yaradı. Bu kremleri düzenli olarak uygulamak, iltihap ve kızarıklığı önemli ölçüde azalttı. Aynı zamanda, düzenli olarak probiyotik takviyeler alarak bağırsak sağlığımı destekliyorum, bu da cildime iyi geliyor.

Benim için en etkili tedavi yöntemi, ketokonazol içeren şampuanlar oldu. Haftada birkaç kez bu şampuanı kullanarak saç derimdeki kaşıntı ve pullanmayı büyük ölçüde hafifletebildim. Ayrıca, cildimi nemli tutmak için hipoalerjenik ve parfümsüz nemlendiriciler kullanıyorum.

Geri