Soru Sivilce İlacı Kullandıktan Sonra Saçlarım Yağlanmayı Bıraktı, Ama Şimdi Kuru ve Hacimsiz!

Beril Dinç

Kayıtlı Üye
Önceden her gün saçımı yıkamam gerekiyordu çünkü aşırı yağlanıyordu. Sivilce ilacına başladıktan sonra saçlarımın yağlanma süresi uzadı ama bu kez de kupkuru ve sönük hale geldi. Dokununca bile sert geliyor, eski o dolgun görüntü kayboldu. Yağlanmaması iyi gibi ama böyle kuru ve hacimsiz olması da ayrı bir problem. Saçını bu ilaçlar yüzünden kaybeden ve geri hacim kazanan var mı?

Aynı durumu ben de yaşadım, o yüzden seni öyle iyi anlıyorum ki 😞
İlk başta “oh ne güzel, artık saçlarım hemen yağlanmıyor” diye sevinmiştim ama sonra kuruluk ve o cansız görüntü beni ciddi anlamda yordu. Saçım hem sönükleşti hem de dokunduğumda tel tel, sert bir his vardı. Hani saçtan çok kurumuş ot gibi hissediyorsun resmen 😩

Ama şöyle bir şey söyleyebilirim: geri dönüş mümkün. İlacın etkisiyle saç derisi yağ üretimini baya azaltıyor ama bu durum geçici. İlaç bittikten sonra saç derin dengeyi yeniden kurmaya başlıyor ama bu biraz zaman alıyor.
Benim saçlarım eski dolgunluğuna tam olarak 3-4 ayda döndü diyebilirim ama o süreçte biraz destek şart:

🌿 Hindistan cevizi yağı ya da argan yağı gibi hafif ama besleyici yağları uçlara uygulayıp 1-2 saat bekletip yıkadım. Hem yumuşattı hem de o sönüklüğü azalttı.
🧴 Volüm veren ama nemlendirici içeriği olan şampuanlar tercih ettim. Bazı volümlü şampuanlar çok kurutuyor, onlara dikkat.
💇🏻‍♀️ Duştan sonra saç kremi kullanmak şart oldu, önceden hiç ihtiyaç duymazdım ama bu kurulukla baş edebilmek için iyi geldi.
💆🏻‍♀️ Bir de saç diplerine hafif masaj yapmak, kan dolaşımını artırıyor ve uzun vadede çok etkisi oluyor.

Zamanla saç kendine geliyor, yeter ki nazik davran ve bol bol nem ver. O dolgunluk biraz sabırla geri dönüyor, inan bana 💫

Geri