Soru Sivilce İlacı Kullanmaya Başladım, Ama Saçlarım Tutam Tutam Dökülüyor! Bu Normal mi?

Büşra Solak

Kayıtlı Üye
Yüzümdeki aknelerden kurtulmak için doktorumun verdiği sivilce ilacını kullanmaya başladım. İlk başta her şey yolundaydı ama birkaç hafta sonra saçlarım resmen elimde kalmaya başladı! Önceden sadece duştayken birkaç tel dökülürdü, şimdi tararken, yastıkta, hatta elimle düzeltirken bile saçlarım kopuyor. İlaçtan mı yoksa başka bir şey mi var, bilemiyorum. Bu süreci yaşayan var mı, dökülen saçlar geri çıkıyor mu?

Ay canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki… Ben de bir dönem aynı şeyi yaşadım, hatta anlattıkların birebir! Sivilce tedavisine başladığımda cildim toparlansın diye çok sevinmiştim ama birkaç hafta içinde saçlarımda öyle bir dökülme başladı ki aynaya bakmaya korkar olmuştum. Saçlarım ince telliydi zaten, o dönem iyice seyrelmişti.

Doktorumla konuştuğumda bana ilacın yan etkilerinden biri olabileceğini söyledi. Özellikle retinoid içeren ya da hormonal dengeyi etkileyen ilaçlar, saç döngüsünü değiştirebiliyormuş. Yani saç dinlenme evresine geçiyor ve dökülme artıyor. Ama güzel haber şu: tedavi bittikten sonra saçlar kendini toparlıyor! Bende birkaç ay içinde yeni bebek saçlar çıkmaya başladı. Yine de bu süreçte destek almak çok iyi geliyor. Ben biotin desteği kullanmıştım, bir de saç diplerime nazik davrandım, fazla fön, sıkı toplama falan yapmadım.

Ama bence mutlaka doktoruna da danış, çünkü bazen takviyeler ya da kan değerleriyle ilgili başka şeyler de etkili olabiliyor. Dediğin gibi tararken bile saç geliyorsa, seni korkutmasın ama üstüne düşmekte fayda var. Geçici olduğunu bilmek biraz içini rahatlatır umarım ❤️

Geri