Soru Sivilce İlacı Saç Derimi Resmen Soydu, Kaşıntıdan Deliriyorum! Ne Yapmalıyım?

Bahar Aydınlı

Kayıtlı Üye
İlaç kullanmaya başladıktan sonra saç derimde garip bir kuruluk hissettim ama önemsemedim. Sonra bir gün kaşırken fark ettim ki saç derim soyulmaya başlamış! Resmen pul pul dökülüyor ve inanılmaz bir kaşıntı yapıyor. Kepek gibi değil, bildiğin cildim kuruyup kalkıyor. Şampuan değiştirdim ama pek fayda etmedi. Bu durumu yaşayan oldu mu, nasıl geçer?

Ayy evet, ben de benzer bir şeyi yaşadım ve gerçekten moral bozucu bir durum 😓 Özellikle ilaç tedavisine başladıktan sonra saç derimde öyle bir kuruluk oldu ki... Sanki kışın cildin gerilir ya, onun kafa derisinde olan hali! Kaşıyınca elime minik minik deri parçaları geliyordu, kepekten çok daha farklı ve sinir bozucu bir his 😩

Bende işe yarayan birkaç şey oldu, belki sana da yardımcı olur:
🧴 Bebek şampuanı ya da hassas, sülfatsız bir şampuan kullanmaya başladım. O sert arındırıcılar resmen daha da kurutuyormuş.
🌿 Haftada 1 kere badem yağı ya da jojoba yağı ile saç derisine hafif masaj yaptım. Özellikle gece yapıp bekletince sabah ciddi rahatlama oluyordu.
🚿 Duşta suyun çok sıcak olmamasına dikkat ettim. Sıcak su, zaten kuruyan deriyi iyice mahvediyor.
🧖🏻‍♀️ Ve en önemlisi: stresi mümkün olduğunca azalttım çünkü kaşıntı ve kuruluk bende stresle daha da artıyordu 🙃

Bu durum bende yaklaşık 2-3 hafta içinde hafifledi ama hâlâ nemlendirici içerikli ürünler kullanmaya devam ediyorum.
Yalnız devam ederse ya da açık yara gibi bir durum olursa kesinlikle dermatoloğa görün derim, çünkü bazen egzama tarzı şeyler de olabiliyormuş.

Sabırlı ol canım, geçiyor geçiyor 🌸 Ama o süreçte kafayı kaşımamaya çalışmak asıl zor olan 😅

Geri