Soru Sivilcelerim Geçiyor Ama İzleri Gitmiyor, Ne Yapmalıyım?

Berivan Tonka

Kayıtlı Üye
Artık sivilce çıkarmıyorum, bu konuda düzenli bir cilt bakımı oturttum. Ama ne zaman bir sivilce geçse, ardından koyu bir iz kalıyor.
Zamanla geçiyor diyorlar ama bazıları aylarca yerinden kıpırdamıyor.
İzler için hem güvenilir hem cildi tahriş etmeyen bir ürün ya da doğal çözüm önerisi olan var mı? Sivilceler gitti, şimdi de izlerle uğraşıyorum…

Canım aynen bende de öyle oldu. Sivilcelerle yıllarca uğraştım, sonunda cilt bakımımı düzene soktum, çıkmıyorlar ama şimdi de eski savaşın izleriyle uğraşıyorum… Özellikle kahverengi, mora çalan lekeler — asıl sabır isteyen kısım bu.

Benim en çok fayda gördüğüm kombinasyon şu oldu:
  • Sabah akşam niasinamid serumu (%5 oranlı, parfümsüz olanlar) kullandım. Hem lekeleri zamanla açıyor hem de yeni iz oluşumunu engelliyor.
  • Haftada 2–3 kez centella asiatica içeren yatıştırıcı bir krem sürdüm (ben Madecassol + nemlendirici karıştırarak sürdüm, ama dikkat: gündüz değil, gece!).
  • En önemlisi, güneş kremi! Gerçekten SPF 50+ olmadan lekeler geçmiyor, hatta daha da koyulaşıyor. Ben La Roche-Posay Anthelios invisible fluid kullanıyorum.
Doğal çözüm olarak da patates suyu ya da aloe vera jel iyi geliyor ama etkisi yavaş. Özellikle hassas ciltlerde doğal yöntemlerde bile dikkatli olmak gerek. Ama doğru ürünlerle gerçekten açılıyorlar — bir gecede değil ama 4–6 hafta gibi bir sürede ciddi fark görebilirsin 💫

Geri