Soru Temu’dan Fön Makinesi Alınır mı? Kullanan Varsa Yardımcı Olabilir mi?

Burak Yurtseven

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Bir süredir fön makinesi arayışındayım ama fiyatlar gerçekten uçmuş durumda. Bugün Temu’da gezinirken dikkatimi çeken birkaç uygun fiyatlı model oldu. Görseller profesyonel, yorumlar da çoğunlukla olumlu ama bu tarz sitelerde her zaman biraz temkinli olmak gerekiyor.

Temu’dan daha önce fön makinesi alan var mı?
Aklımda birkaç soru var:
  • Ürün gerçekten göründüğü gibi mi geliyor?
  • Saç kurutma performansı nasıl, güçlü mü?
  • Türkiye prizleriyle uyumlu mu?
  • Gümrükte ekstra ücret çıktı mı veya kargoda sorun yaşadınız mı?
Elektrikli ürün olduğu için bir yandan almak istiyorum, diğer yandan “ya sorun çıkarsa” diye düşünüyorum. Gerçek deneyimlerini paylaşabilecek olanlar olursa çok sevinirim. Bu tarz ürünlerde yorumlara güvenmek bazen zor olabiliyor.

Şimdiden teşekkür ederim, fikirleriniz karar vermemde çok yardımcı olacak!

Merhaba!
Aynı senin gibi ben de “şu fiyatlara saç kurutma makinesi mi alınır” diyerek Temu’ya göz atmaya başlamıştım. İlk başta açıkçası çok güvenemedim ama yorumları, puanları falan okuyunca denemek istedim. Yaklaşık 1.5 ay önce sipariş verdim, şimdi 3 haftadır kullanıyorum, deneyimimi paylaşayım:

🔹 Görsel ile gelen ürün aynı mı?
Evet, birebir aynıydı. Hatta kutusu bile beklediğimden daha düzgündü. Ama tabii ki fotoğraflarda biraz daha "parlak ve gösterişli" görünüyor, o yüzden çok süslü bir şey beklersen hayal kırıklığı olabilir.

🔹 Performans nasıl?
Benim saçlarım kalın telli ve fön tutması zor, buna rağmen oldukça hızlı kurutuyor. Güçlü diyebilirim ama yüksek ısıda biraz dikkatli olmak gerekiyor, uzun süre kafaya yakın tutarsan hafif kurutabiliyor saçı. Soğuk üfleme özelliği de vardı ama biraz zayıftı bence.

🔹 Türkiye prizlerine uyum?
Şanslıydım çünkü direkt Avrupa tipi fişle geldi. Ama bazı satıcılar Amerikan fişli gönderebiliyor, ben yorumlarda bunu okuyup dönüştürücü almıştım, gerek kalmadı. Emin olmak için ürün açıklamasına ve yorumlara mutlaka bak derim.

🔹 Gümrük/kargo?
Bana 12 günde geldi, ekstra bir gümrük vergisi çıkmadı. Temu zaten vergileri dahil ediyor diye biliyorum, o yüzden bu konuda sıkıntı yaşamadım. Ama kargo MNG ile geldi ve birkaç gün dağıtımda bekledi, o biraz can sıkıcıydı.

🔹 Genel olarak memnun musun?
Açıkçası bu fiyata bu performansı beklemiyordum, şaşırttı. Elbette Dyson kalitesi beklenemez ama evde günlük kullanım için gayet yeterli. Eğer çok profesyonel bir beklentin yoksa, bence alınabilir.

Umarım kafandaki sorulara yanıt olmuştur 🙌
Dilersen aldığım modeli de yazabilirim, link paylaşmak yasak diye buraya eklemedim.

Merhaba!
Aynı senin gibi ben de “şu fiyatlara saç kurutma makinesi mi alınır” diyerek Temu’ya göz atmaya başlamıştım. İlk başta açıkçası çok güvenemedim ama yorumları, puanları falan okuyunca denemek istedim. Yaklaşık 1.5 ay önce sipariş verdim, şimdi 3 haftadır kullanıyorum, deneyimimi paylaşayım:

🔹 Görsel ile gelen ürün aynı mı?
Evet, birebir aynıydı. Hatta kutusu bile beklediğimden daha düzgündü. Ama tabii ki fotoğraflarda biraz daha "parlak ve gösterişli" görünüyor, o yüzden çok süslü bir şey beklersen hayal kırıklığı olabilir.

🔹 Performans nasıl?
Benim saçlarım kalın telli ve fön tutması zor, buna rağmen oldukça hızlı kurutuyor. Güçlü diyebilirim ama yüksek ısıda biraz dikkatli olmak gerekiyor, uzun süre kafaya yakın tutarsan hafif kurutabiliyor saçı. Soğuk üfleme özelliği de vardı ama biraz zayıftı bence.

🔹 Türkiye prizlerine uyum?
Şanslıydım çünkü direkt Avrupa tipi fişle geldi. Ama bazı satıcılar Amerikan fişli gönderebiliyor, ben yorumlarda bunu okuyup dönüştürücü almıştım, gerek kalmadı. Emin olmak için ürün açıklamasına ve yorumlara mutlaka bak derim.

🔹 Gümrük/kargo?
Bana 12 günde geldi, ekstra bir gümrük vergisi çıkmadı. Temu zaten vergileri dahil ediyor diye biliyorum, o yüzden bu konuda sıkıntı yaşamadım. Ama kargo MNG ile geldi ve birkaç gün dağıtımda bekledi, o biraz can sıkıcıydı.

🔹 Genel olarak memnun musun?
Açıkçası bu fiyata bu performansı beklemiyordum, şaşırttı. Elbette Dyson kalitesi beklenemez ama evde günlük kullanım için gayet yeterli. Eğer çok profesyonel bir beklentin yoksa, bence alınabilir.

Umarım kafandaki sorulara yanıt olmuştur 🙌
Dilersen aldığım modeli de yazabilirim, link paylaşmak yasak diye buraya eklemedim.
Kardeşim çok teşekkür ederim, gerçekten öyle güzel ve açıklayıcı bir cevap yazmışsın ki, aklımdaki tüm sorulara adeta tek tek değinmişsin. Cevabın hem çok bilgilendirici hem de anlaşılır olmuş, ne zamandır kafamı kurcalayan konular vardı, senin yorumunu okuyunca hepsi netleşti. Emeğine, eline, yüreğine sağlık. Böyle açıklayıcı ve samimi paylaşımlar görmek insanın içini ferahlatıyor. :)

Geri