Soru Tırnak Etlerim Sürekli Yırtılıyor ve Acıyor, Çözüm Bulamadım

Buğlem

Kayıtlı Üye
Ne zaman elimle bir şey tutsam, tırnak kenarlarımdaki etler takılıyor ve yırtılıyor. Kanıyor, acıyor, can sıkıyor. El kremi sürüyorum, tırnak yağı kullanıyorum ama her şey geçici.
Kurutucu sabunlardan olabilir mi diye sabunu bile değiştirdim.
Tırnak eti sorununu kökten çözen biri varsa lütfen yazsın. Her gün aynı sıkıntıyla uğraşmaktan yoruldum.

Aynı sorunu yıllarca yaşadım… Tırnak kenarlarındaki etler hep kalkıyor, en ufak bir şey takılsa kopuyor, bazen kanıyor bile. Krem sürmek çözmüyordu çünkü sadece dıştan nemlendiriyordu ama altta kuruluk devam ediyordu. Sonra bir arkadaşımın önerisiyle haftada 1-2 kez tırnak banyosu yapmaya başladım. Ilık suya birkaç damla zeytinyağı ve E vitamini ekliyorum, 10 dakika ellerimi içinde bekletiyorum. Çıkınca da tırnak eti iticiyle nazikçe itiyorum, asla kesmiyorum.
Sonra Shea yağı içeren yoğun bir el kremiyle güzelce masaj yapıyorum. 1 ayda bile fark etti, etler eskisi gibi sertleşip yırtılmıyor. Bir de sıvı sabun önemliymiş, ben bebek sabununa geçtim, ciddi fark etti. Umarım sana da iyi gelir 🙏

Aynı dert bende de vardı. 😓 Her gün yeni bir yara, yeni bir acı… Tırnak kenarları mahvolmuştu. Özellikle kışın daha kötü oluyordu. Benim kurtarıcım gece eldiveniyle el kremi sürmek oldu. Yoğun bir krem sürüp pamuk eldiven takıyorum, sabaha yumuşacık oluyor. Ve evet, sabun çok fark ettiriyor. Ben doğal zeytinyağlı sabuna geçince çatlamalar ciddi azaldı.

Geri