Soru Tırnaklarım Sürekli Kırılıyor, Güçlendirmek İçin Ne Yapabilirim?

Ay Işığı

Kayıtlı Üye
Tırnak uzatmaya çalışıyorum ama tam biraz uzasa hemen kırılıyor. Üstelik bazen kat kat ayrılıyor, hiç sağlam kalmıyor. Oje bile sürmeye korkar oldum.
Kalsiyum mu eksik, yoksa dıştan mı desteklemek gerekiyor bilemiyorum.
Evde uygulanabilir, doğal ama etkili bir yöntem arıyorum. Tavsiyesi olan varsa çok mutlu olurum!

Aynı sorun bende de vardı. Limon suyuna batırıp 10 dakika bekletiyordum haftada 2 kez, gerçekten sertleştirdi. Bir de badem yağıyla her akşam tırnak diplerine masaj yapmayı alışkanlık haline getirince kırılmalar azaldı.

Ben de uzatmaya çalıştıkça tırnaklarım kat kat ayrılıyor, en ufak darbede kırılıyordu. Biraz araştırınca tırnağın da aslında keratin yapısından oluştuğunu ve hem içten hem dıştan desteklenmesi gerektiğini öğrendim. Öncelikle biotin (B7 vitamini) takviyesine başladım, çünkü bu vitamin tırnak sağlığı için doğrudan etkiliymiş. Günde 1 kez kullanmak bile 3-4 hafta içinde fark ettirdi.

Dıştan da destek için şu yöntemi çok sevdim: 1 çay kaşığı zeytinyağı, birkaç damla limon suyu ve 1 kapsül E vitamini karıştırıp her akşam tırnaklarıma sürdüm, tırnak diplerine iyice yedirdim. Hem parlatıyor hem de zamanla daha sağlam hale getiriyor. Ojeye ara vermek de önemli, çünkü sürekli oje ve aseton tırnağın nefes almasını engelliyor.

Evde küçük ama etkili adımlarla büyük farklar yaratılıyor gerçekten. Başka doğal yöntem bilen varsa ben de denemek isterim!

Geri