Soru Tuzlu Deniz Suyu Saçınızı Nasıl Etkiliyor?

Büşra Solak

Kayıtlı Üye
Geçen yaz tatilinde, her gün denize giriyordum ve saçlarımın zamanla nasıl değiştiğini fark etmeye başladım. Başlarda, deniz tuzunun saçlarıma kattığı doğal dalgaları çok sevdim. Fakat birkaç gün sonra saçlarımın kuruduğunu ve kırılgan hale geldiğini fark ettim. Normalde parlak olan saçlarım matlaşmış ve dokusu bozulmuştu. Deniz sonrası saç bakımına yeterince dikkat etmediğim için bu sorunlarla karşılaştım. Saçlarımı nemlendirmek ve eski sağlığına kavuşturmak için bitkisel yağlar ve yoğun nemlendirici maskeler kullanmaya başladım. Bu deneyimden sonra, denizden çıktığımda saçlarımı hemen yıkamayı ve uygun bakım ürünleriyle desteklemeyi ihmal etmemeye karar verdim.

Soru: Deniz sonrası saçınızın kurumasını önlemek için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

Deniz sonrası saçımın kurumasını önlemek için öncelikle saçımı tatlı su ile iyice duruluyorum. Ardından, nemlendirici bir saç kremi uyguluyorum. Güneşe çıkmadan önce de saçlarımı UV koruyucu içeren bir saç spreyi ile koruyorum. Bu şekilde saçlarım daha az kuruyor ve sağlıklı kalıyor.

Denizden çıktıktan sonra saçlarımı hemen yıkayıp, doğal yağlarla besliyorum. Hindistancevizi yağı ve argan yağı favorilerim. Ayrıca, saçlarımın nemini koruması için geniş dişli bir tarak kullanarak nazikçe tarıyorum. Böylece saçlarım yumuşak ve parlak kalıyor.

Denize girdikten sonra saçlarımı mutlaka soğuk suyla durulayıp, tuzdan arındırıyorum. Sonrasında nemlendirici bir saç maskesi kullanıyorum. Ayrıca, saçlarımın uçlarına argan yağı uygulayarak kırılmaları önlüyorum. Bu rutin saçlarımın deniz sonrası kurumasını önlemede çok etkili oluyor.

Geri