Soru Urban Care Saç Bakım Ürünleri Kaliteli Mi?

Betül Taşçı

Kayıtlı Üye
Saç bakım ürünlerinde artık gerçekten işe yarayan bir marka bulmak istiyorum. Bugüne kadar Elseve, Pantene, OGX, Gliss, hatta bir dönem Bioblas bile denedim ama ya saç dökülmem azalmadı ya da ilk başta iyi gelip sonradan etkisini kaybetti.

Son zamanlarda Urban Care çok fazla karşıma çıkıyor, özellikle doğal içerik vurgusu dikkatimi çekti. Şampuanları, saç serumları ve spreyleri hakkında çok farklı yorumlar var. Kimisi çok memnun, kimisi hiç etkisini görememiş.

Urban Care’e geçmeyi düşünüyorum ama kararsızım açıkçası. Aranızda düzenli kullanan, gerçekten fark gözlemleyen var mı? Saç dökülmesi, elektriklenme veya yıpranma konusunda işe yarıyor mu?

Kullanan varsa olumlu/olumsuz her yoruma açığım. Şimdiden teşekkürler!

Merhaba! Ben yaklaşık 4-5 aydır Urban Care kullanıyorum, özellikle Biotin & Caffeine serisiyle başladım çünkü saç dökülmesinden baya şikayetçiydim. Başta “reklam kokuyor” gibi gelmişti ama denemekten zarar gelmez diyerek aldım. İlk 2-3 hafta belirgin bir fark olmadı açıkçası, hatta saçlarım biraz sertleşmiş gibiydi ama pes etmedim.

Bir ayı geçtikten sonra özellikle tararken dökülen saç miktarında ciddi bir azalma fark ettim. Saçlarım daha dolgun görünmeye başladı, sanki biraz canlandı gibi. Elektriklenme sorununu da Urban Care’in Onarıcı & Nemlendirici spreyini ekleyince büyük ölçüde kontrol altına alabildim.

Ama şöyle bir şey var: Herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Kardeşim de aynı seriyi denedi, onda neredeyse hiçbir fark yaratmadı. Saç yapısı bence burada çok belirleyici. Urban Care’in içeriği sülfatsız falan ama silikon bazı bazı ürünlerinde yine var, o yüzden tamamen “doğal” diyemem ama yine de diğer markalara göre çok daha hafif içerikli.

Bence geçmeden önce saç tipini iyi gözlemle, ihtiyaçlarına göre seriyi seç. Ve bence en az 1-1.5 ay sabırlı olmak gerekiyor. İlk yıkamada mucize beklememek lazım.

Geri