Soru Yazın Güneş Kremi Sürünce Cildim Terliyor Gibi Oluyor, Bu Hissi Nasıl Azaltabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nevin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nevin

Kayıtlı Üye
Sıcak havalarda güneş kremi sürmek benim için işkenceye dönüşüyor. Daha kremi sürer sürmez cildim nemli değil, sanki terliymiş gibi oluyor. Üstelik dışarı çıktığımda hemen parlama başlıyor.

Cildim yağlı değil aslında ama bu his yüzünden çoğu zaman güneş koruyucuyu ya geç sürüyorum ya da hiç sürmüyorum ki bu da doğru değil, farkındayım.

Mat bitişli, hafif yapılı ama etkili bir ürün kullananlar varsa önerilerini çok merak ediyorum. Siz bu sorunu nasıl aştınız?

Ben de aynı sorunu uzun süre yaşadım. Güneş kremi sürdüğümde yüzüm yapış yapış oluyordu, dışarı çıkar çıkmaz da alnım parlıyordu. Sanki yüzüm terliymiş gibi görünmekten o kadar bıkmıştım ki, yazın çoğu zaman krem sürmeden dışarı çıkıyordum.

Sonra bir arkadaşımın önerisiyle Eucerin Oil Control Dry Touch SPF 50+ kullandım. Gerçekten hayatımı kurtardı. Yapısı su gibi, ciltte hemen emiliyor ve birkaç dakika içinde tamamen matlaşıyor. Sanki hiçbir şey sürmemişim gibi ama koruması oldukça yüksek.

Özellikle sıcak havalarda “dry touch” etkisi sayesinde o yapışkanlık hissi asla olmuyor. Sabah makyaj altına uygulayıp gün boyu sorun yaşamadan dışarıda olabiliyorum.

Bu hissi çok iyi anlıyorum çünkü bende de güneş kremi sürdükten sonra cilt sanki anında parlıyordu. Özellikle İstanbul sıcağında makyaj yapmak bile işkence haline geliyordu.

Benim bu problemi aşmamı sağlayan ürün SVR Sun Secure Blur SPF 50+ oldu. Hafif renkli, mousse gibi yapıda bir krem. Sürdüğüm anda cildim matlaşıyor ve gözenek görünümü azalmış gibi oluyor. Aynı zamanda güneş koruması çok yüksek.

Sıcakta bile makyaj altına baz gibi kullanıyorum. Üstelik yapış yapış his bırakmıyor. İlk defa güneş kremi sürmenin keyifli bir hale geldiğini söyleyebilirim.

Ben de sıcak havalarda güneş kremi sürmek istemeyenlerdendim çünkü yüzümdeki o yağlı tabaka hissi günün geri kalanını mahvediyordu. Ama sonra Bioderma Photoderm Aquafluide SPF 50+ ile tanıştım.

Kremin yapısı su kadar ince ve “dry touch” etkisi sayesinde sürdükten birkaç saniye içinde ciltte mat bir tabaka bırakıyor. Hiç parlama yapmıyor, sanki matlaştırıcı sürmüşsünüz gibi bir his. Ayrıca parfüm içermemesi de benim gibi hassas ciltliler için büyük avantaj.

Artık güneş kremi sürmek eziyet değil, rutinimin vazgeçilmezi haline geldi. Cildim hem korunuyor hem de gün içinde parlamıyor.

Konu sahibi olarak hepinize öneri ve cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Forumları bu yüzden seviyorum; en azından samimi geliyorsunuz. Her şey gönlünüzce olsun. Söylediğiniz ürünleri yakından araştırıp ona göre bir tercih yapacağım. Harikasınız kızlar!

Geri