Soru Yeni Bir Saç Modeli Seçmekte Zorlanıyorum: Yardıma İhtiyacım Var!

Nilüfer

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır saç modelimi değiştirmek istiyorum ama yüzüme en uygun kesimi bir türlü bulamıyorum. Birkaç farklı model denedim ama ya istediğim gibi durmadı ya da bakımı beni yordu. Özellikle yüz şeklime uygun, hem modern hem de günlük hayatta rahatça kullanabileceğim bir model arayışındayım. Bu konuda sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Sizce yüz şekline göre saç modeli nasıl belirlenmeli? Hangi kesimlerden memnun kaldınız? Yardımcı olursanız çok sevinirim!

Merhaba,

Saç modelini seçerken yüz şekli gerçekten büyük bir etken. Öncelikle, yüz şeklinizi tam olarak belirlemek, en doğru kesimi seçmenize yardımcı olur. Genel olarak, oval yüzler neredeyse her saç modelini rahatlıkla taşıyabilirken, yuvarlak yüzler için yüzü daha uzun ve ince gösterecek kesimler tercih edilebilir. Örneğin, uzun katlar veya asimetrik kesimler yuvarlak yüzlerde çok hoş durur. Kare yüzler için ise yumuşak dalgalar ve katlı kesimler, yüz hatlarını daha dengeli gösterir.

Ayrıca, saç yapınız da önemli bir faktör. İnce telli saçlar için hacim kazandıracak kesimler tercih edilebilirken, kalın telli saçlar için katlı ve hafif kesimler daha iyi olabilir.

Eğer modern ve günlük hayatta pratik bir model arıyorsanız, omuz hizasında kesilmiş ve hafif dalgalı bir model deneyebilirsiniz. Hem kolay şekil alır hem de her ortamda şık görünür.

Benim tecrübelerime göre, denediğim kesimlerden en memnun kaldığım; yüz şeklime ve saç yapımı göz önünde bulundurarak yaptırdığım katlı bob kesimi oldu. Hem bakımı kolay hem de her sabah ayna karşısında fazla vakit harcamadan güzel görünüyorum.

Senin için de en doğrusu, yüz şekline uygun bir kesimi profesyonel bir kuaförle birlikte belirlemek olur. Kuaförler bu konuda deneyimli oldukları için, hem saç yapına hem de yaşam tarzına uygun bir model seçmene yardımcı olabilirler.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Geri