Soru Yeni Saç Ektirdim, Tatilde Tuzlu Sudan Nasıl Korurum? Antalya–Muğla Rotası Öncesi Tavsiye Lazım 🙏

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Salih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Salih

Kayıtlı Üye
Selam dostlar,
Yakın zamanda (yaklaşık 3 ay önce) saç ektirdim ve bu yaz ilk defa saçlarımla "rahat rahat" bir tatile çıkacağım 😄 Plan net: Erkek erkeğe Antalya’ya gidiyoruz, oradan da arabayla Muğla’ya geçeceğiz. Deniz, güneş, biraz doğa, biraz kamp, biraz da sahil hayatı... Ama aklımın bir köşesinde hep aynı şey var: Saçlar!

Doktor ilk 1 ay deniz-havuz yasak dedi, ona harfiyen uydum. Şimdi 3. aydayım ve saçlar çıkmaya devam ediyor, kabuk kalmadı ama henüz tam güçlerine kavuşmadılar gibi. Tuzlu su, güneş, ter vs. bu aşamada saç köklerine zarar verir mi bilmiyorum. Daha da önemlisi: Eğer zararlıysa, bunu önlemek için ne yapabilirim?

Şöyle düşündüm:
– Denize girmeden önce saç derisine zarar vermeyecek bir bariyer ürün kullansam işe yarar mı?
– Bone taksam olur mu? Plajda biraz garip kaçabilir ama sağlık her şeyden önce geliyor 😅
– Güneşten korumak için şapka dışında ekstra bir şey yapmalı mıyım?

Varsa aranızda saç ektirdikten sonra tatile çıkan, özellikle bu tür bir rotada (Antalya'nın sıcağı, Muğla'nın nemi) vakit geçiren biri, ne yapmamı önerirsiniz?
Açıkçası bu tatilde kafamı sadece eğlenceyle meşgul etmek istiyorum ama saçları da riske atmak istemem.

Şimdiden teşekkür ederim, dönüşte kendi tecrübemi de yazarım, belki birilerine faydam olur 🙌

(Gizli gizli saçları rüzgarda savuracağım günü bekliyorum ama daha var gibi 🤫)

Kanka ben de seninle aynı dönemlerde saç ektirdim, 4. ayda Antalya–Kaş hattına inmiştim geçen yaz. Çok benzer tereddütlerim vardı, özellikle tuzlu su ve güneş meselesi ciddi ciddi kafama takılmıştı.

Öncelikle şunu söyleyeyim: Eğer 3 ayı doldurduysan, doktorun özel bir uyarısı olmadıysa denize girmen genelde sorun yaratmıyor ama önlem almak şart. Ben şöyle yaptım, çok da memnun kaldım:
  1. Girmeden önce saç diplerine direkt güneş koruyucu sprey kullanmadım, çünkü saç derisini irrite edebilir. Onun yerine şeffaf yapılı, dermokozmetik bir nemlendirici serum kullandım. Özellikle eczanelerde saç ekimi sonrası önerilen ürünler var, hafif yapıda, kökleri boğmuyor.
  2. Güneşin tam tepedeyken olduğu saatlerde mutlaka ince ama sık dokulu şapka taktım. Hem UV’den korudu hem de saç derisi kavrulmadı.
  3. Denizden çıkar çıkmaz ilk işim tatlı suyla saçları durulamak oldu. Sahilde küçük bir şişe su taşıyordum. O tuz saçta kurudukça ciddi zarar veriyor, ne kadar erken arıtırsan o kadar iyi.
  4. Akşamları duş sonrası Panthenol içeren bir saç losyonu kullandım. Saçlı deriyi yatıştırıyor, kuruluğu alıyor. Hem de çıkan saç tellerini destekliyor.
Ekstra olarak bone kullanmadım çünkü o aşırı terletiyor ve nemi içeride tutuyor. Benim doktor da önermemişti. Girdiğim her yerde dikkat ettim ama çok da paranoyak davranmadım.

Tatilden sonra ne dökülme oldu ne de tahriş. Şu an saçlar daha sağlıklı gibi. Dikkat edersen hem keyfini çıkarırsın hem saçları korursun. Şimdiden iyi tatiller, döndüğünde saçları şöyle bir havalandırıp bizlere de güncelleme geçersin artık.

Geri