Soru Yüzümde Sürekli Minik Pütürler Var, Temizlesem Bile Gitmiyorlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beste

Kayıtlı Üye
Cildim sanki hiç tam anlamıyla pürüzsüz olmuyor. Yıkıyorum, tonikliyorum, maske yapıyorum, ama yanağımda ve çenemde o minik pütürler hep kalıyor. Dokunduğumda hissediyorum, makyajda belli oluyor.
Ne iltihaplı ne siyah nokta gibi ama oradalar.
Gözenek mi tıkanıyor, yoksa cildim tepki mi veriyor hiçbir fikrim yok. Uzun süredir denemediğim şey kalmadı ama kalıcı bir çözüm bulamadım.
Bunu çözen biri varsa lütfen tecrübelerini paylaşsın.

Ah canım, inan beni o kadar iyi tarif ettin ki… “Ne sivilce ne siyah nokta ama oradalar” dediğin o pütürler bende de özellikle çene ve yanak geçişinde hep vardı. Cilt temiz görünüyor ama elini sürdüğünde minik minik kabarıklıklar…

Ben yıllarca maske, tonik, peeling ne varsa denedim ama gerçek çözüm cildin bariyerini onarıp yavaş yavaş içerden düzene sokmak oldu. Yani aslında çok şey yapmak değil, doğru az şeyi yapınca geçmeye başladı.

Bende işe yarayanlar:
  • Nazik salisilik asitli bir tonik (haftada 2 kez kullandım, her gün değil!)
  • Cilt bariyerini güçlendiren niasinamid (%5 oranlı olanlar daha nazik, ben The Ordinary’nin %5’lik formülünü kullandım)
  • Temizlikte çift aşamalı temizlik: önce yağ bazlı temizleyici (makyaj olmasa bile) sonra köpük. Gözeneklerde biriken ince yağı çok iyi temizliyor.
  • Ağır maske ve peelingleri azalttım, çünkü onları çok yapmak aslında cildi savunmaya geçiriyor.
Gerçekten birkaç hafta içinde o “dokununca pütürlü” his %80 oranında azaldı. Hâlâ mükemmel değil ama makyaj artık daha düzgün duruyor. Bence cildine biraz daha az ama hedef odaklı ürünle destek vermeyi dene. Çok geçmiş olsun 💛

Geri