Soru Zoretanin Kullanırken Saç Boyatmak Güvenli mi? Deneyimi Olanlar Yardımcı Olabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vildan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vildan

Kayıtlı Üye
Bir süredir Zoretanin kullanıyorum ve cildimde olduğu gibi saç derimde de ciddi bir kuruluk hissetmeye başladım. Normalde saçımı boyatıyordum ama bu ilacı kullanırken kimyasal işlemler saç derisini daha fazla tahriş edebilir mi diye endişeleniyorum.

Boyanın saç derisini yakması, kaşıntı yapması ya da dökülmeyi artırması gibi bir risk var mı? Saçımı boyatırsam nasıl bir bakım yapmam gerekir? Özellikle Zoretanin kullanırken saç boyatmış olanlar varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? Kuruluk ve hassasiyet nedeniyle ekstra dikkat edilmesi gereken bir şey var mı?

Gerçekten çok kararsızım, tecrübesi olan ya da bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Zoretanin kullanmaya başladıktan sonra saçımı boyatmaya karar verdim, ama sonrasında yaşadığım deneyim hiç de beklediğim gibi olmadı. Boyama işlemi sonrası saç derimde yoğun bir kuruluk hissettim, bu da kaşıntıyı beraberinde getirdi. Zoretanin ciltteki yağ üretimini düşürdüğü için saç derisinin de kurumasına sebep olabiliyor, ki boyama işlemi bu kuruluğu daha da artırabiliyor. Boyama işlemi sonrasında saçımda dökülme biraz daha artmış gibi geldi, ve daha kırılgan hale gelmişti. Bu süreçte yoğun nemlendirici bakım ürünleri kullanarak derimi rahatlatmaya çalıştım ama etkisi sınırlı oldu. Eğer Zoretanin kullanıyorsanız, kimyasal işlemlerden kaçınmak en iyisi olabilir. Boyamadan önce derinizi iyice nemlendirip, işlem sonrasında da besleyici maskelerle bakım yapmanız önemli. Ama yine de boyama konusunda biraz çekingen kalıyorum, çünkü sonuçlar her zaman iyi olmuyor.

Geri