Soru Zoretanin Tedavisi Sırasında Saç Boyanabilir mi? Bilgisi Olan Paylaşabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Şevval
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Şevval

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisini başlatalı birkaç hafta oldu ve cildimde ciddi bir iyileşme görmeye başladım. Ancak, saç derimde de kuruma ve hassasiyet başladı. Normalde saçımı boyatmayı severim, fakat bu tedavi sırasında saç boyamak konusunda tereddütlerim var. İlaç, cildimi nasıl etkiliyorsa saç derimi de etkiler mi, bilmiyorum.

Saç derisi kuruluğuyla birlikte, boyanın daha fazla tahrişe yol açıp açmayacağına dair endişelerim var. İlaç zaten ciltteki yağ üretimini azaltıyor, peki ya saçımı kimyasal işlemlerle daha da kurutursam? Saç boyası kullanmak, tedaviye zarar verir mi?

Zoretanin kullanırken saç boyayan var mı, ya da böyle bir şeyin sağlık açısından bir zararı olur mu? Saç bakımında nasıl bir yol izlediniz? Yardımcı olabilecek herhangi bir deneyim ya da öneriniz varsa çok sevinirim.

Zoretanin tedavisi sırasında saçımı boyama konusunda ciddi tereddütlerim oldu. Benim deneyimime göre, tedavi sürecinde saç derisinin kuruluğu gerçekten arttı ve saçım daha kırılgan hale geldi. Zoretanin zaten yağ üretimini azaltıyor, bu yüzden saç derinizin doğal nem dengesini bozabiliyor. Bu da saçın daha kolay kırılmasına ve dökülmesine neden olabilir. Saçımı boyadığımda, boya sonrasında saçımda ciddi kuruluk ve kaşıntı oldu, hatta biraz dökülme artışı yaşadım. Boya işlemi sonrasında yoğun nemlendirici maskeler kullandım ama kesinlikle dikkatli olmanızı öneririm. Eğer gerçekten boyatmak istiyorsanız, kuaförünüze durumu açıkça anlatıp daha az agresif kimyasal içerikler kullanmalarını isteyebilirsiniz.

Zoretanin kullanırken saçımı boyatmak gibi bir risk aldım, ve maalesef pek de iyi sonuçlar almadım. Saç boyama işlemi sonrası saç derimde inanılmaz bir kuruluk hissettim ve boyanın saçımı daha da kurutacağına dair endişelerim gerçek oldu. Bu yüzden tavsiyem sakın boyatma riskini göze almayın!

Geri