2 Haftada 7 cm Saç Uzatmak Mümkün mü? Deneyen Var mı?”

Sude Göktaş

Kayıtlı Üye
Saçımı uzatma sürecindeyken karşıma çıkan bazı paylaşımlar ister istemez kafamı karıştırdı. Özellikle sosyal medyada “2 haftada 7 cm uzadı” gibi iddialar görünce insan bir durup düşünüyor. Bir yandan çok cazip geliyor, bir yandan da gerçekçi mi diye sorguluyorum. Çünkü bugüne kadar saç uzatma konusunda yaşadıklarım hep sabır gerektirdi.

Benim saçım genelde ayda 1–1,5 cm civarında uzuyor. Düzenli bakım yaptığım, masaj uyguladığım dönemlerde bile bu çok büyük fark yaratmadı. O yüzden iki haftada 7 cm uzama iddiası bana biraz abartılı geliyor. Ama bunu gerçekten yaşadığını söyleyen o kadar çok kişi var ki tamamen imkânsız demek de zor geliyor. Yağ kürleri, vitaminler, özel karışımlar, masaj teknikleri… Herkes başka bir yöntem anlatıyor.

Bir yandan da ölçüm meselesi kafama takılıyor. Saçın hacimli görünmesi, düzleştirince farkın daha net hissedilmesi ya da açı farkları uzamayı olduğundan fazla gösteriyor olabilir mi diye düşünüyorum. Saç sağlığını riske atmadan böyle bir hız mümkün mü, yoksa bu iddialar beklentiyi fazla mı yükseltiyor gerçekten merak ediyorum.

2 haftada 7 cm saç uzatmak gerçekten mümkün mü, bunu birebir deneyen ya da yakından gözlemleyen var mı?

Ben böyle bir uzama hiç yaşamadım. Saçım hızlı uzar ama yine de ayda en fazla 2 cm. 2 haftada 7 cm bana pek mümkün gelmiyor. Büyük ihtimalle ölçüm farkı ya da görsel yanılsama oluyor.

Oyla 0
Ben de bu videoları çok gördüm ama gerçek hayatta kimsenin bu kadar hızlı uzattığını duymadım. Saç uzaması biraz genetik. Bakım destek olur ama mucize yaratmıyor bence.

Oyla 0
Bu konuyu araştırmıştım. Saçın normal uzama hızı belli ve 2 haftada 7 cm bilimsel olarak pek mümkün değil. Daha hızlı uzamış gibi hissetmek mümkün ama gerçek ölçümle bu rakam zor. Bence dıştan bakım ve içten vitaminlerle destekleyerek saçın uzamasına katkıda bulunulabilir.

Oyla 0
Ben yağ, masaj gibi şeyler yaptığımda saçım daha sağlıklı uzuyor ama hız mucizevi olmuyor. Ayda 2 cm bile benim için iyi bir sonuç. Bu tarz iddialara çok inanmıyorum.

Oyla 0
Sosyal medyada bu tarz paylaşımlar umut veriyor ama gerçekçi değil. Saçı yıpratmadan uzatmak daha önemli. Hızdan çok sağlıklı uzaması benim için öncelik.

Oyla 0
Bence bu iddialar biraz da beklentiyle ilgili. İnsan hızlı uzamasını çok istediği için küçük farkları büyük gibi algılıyor. Ben de ölçerek takip ettim, en iyi dönemimde bile ayda 2 cm’yi geçmedim. Sağlıklı uzaması benim için yeterli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt