Acnegen Kullanımı Saç Uçlarında Kırılmalara Yol Açar Mı?

Nilay Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Acnegen kullanmaya başladığımdan beri cildimdeki kuruluğu bekliyordum ama saç uçlarımın bu kadar kırılacağını hiç tahmin etmemiştim. Özellikle üçüncü aydan sonra fark ettim; tararken bile saç telleri çat diye kopuyor. Ne maske tam işe yarıyor, ne yağlar. Saçımın uçları artık sanki plastik gibi, ne kadar krem sürsem de yumuşamıyor.

İlacı kullananların çoğu bu sürede saçının kuruduğunu söylüyor ama bende biraz daha ileri gitti sanırım. Her duş sonrası bile kurutmak zorunda kalıyorum çünkü soğukta ıslak saçla beklemek istemiyorum. Ama bu da kırıkları artırıyor olabilir. Gerçekten dikkat etmeye çalışsam da, saçım eski canlılığını kaybetti.

Şu an sadece sülfatsız bir şampuan ve haftada bir maske kullanıyorum ama sanki yeterli değil. Saç uçlarımı kestirmeli miyim, yoksa tedavi bitene kadar beklemek mi daha mantıklı olur emin değilim.

Siz bu dönemde saç uçlarınızı nasıl korudunuz? Kırıkları azaltan bir yöntem bulabildiniz mi?

Çözüm
Ben de Acnegen sırasında saç uçlarımla çok uğraştım. Gerçekten ilaç nemi azaltıyor, bu da kırılmayı kaçınılmaz yapıyor. Bana en iyi gelen şey, saç uçlarını her duştan sonra az miktarda jojoba yağıyla nemlendirmek oldu. Ayrıca ısıdan tamamen uzak durdum, saç kurutmayı bile soğuk modda yaptım. Bu şekilde kırıklar neredeyse durdu.
Ben de Acnegen sırasında saç uçlarımla çok uğraştım. Gerçekten ilaç nemi azaltıyor, bu da kırılmayı kaçınılmaz yapıyor. Bana en iyi gelen şey, saç uçlarını her duştan sonra az miktarda jojoba yağıyla nemlendirmek oldu. Ayrıca ısıdan tamamen uzak durdum, saç kurutmayı bile soğuk modda yaptım. Bu şekilde kırıklar neredeyse durdu.

Çözüm
Kardeşi de bu ilacı kullanıyor. O, saçına maske yerine zeytinyağı sürüyor ama sadece uçlara. Fazla olunca saç sönüyor, dikkatli yapmak gerekiyor.

Geri
Üst Alt