Acnegen Kullanırken Saç Derisinde Kaşıntı ve Pullanma Yaşanırsa Ne Yapmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Heidi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Heidi

Kayıtlı Üye
Acnegen’e başlayalı üç hafta oldu ve ilk zamanlar her şey yolundaydı. Ama son birkaç gündür saç derim inanılmaz derecede kurudu. Kaşıntı ve minik beyaz pullanmalar başladı. Sanki kepek gibi ama değil… özellikle saçımı yıkadıktan sonra daha da belirginleşiyor.

Şampuanımı değiştirip duruyorum ama hiçbirinde tam rahatlama hissedemedim. Bazen “acaba yanlış mı yıkıyorum” diye bile düşünüyorum. Ilık suyla duruluyorum, sık yıkamıyorum ama yine de geçmedi. Saç derim gergin, sanki sürekli yanma hissi var. Bu durumun tamamen Acnegen’le ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü daha önce hiç böyle olmamıştı.

Korkum şu: acaba saç derisi bu kadar kuruyunca dökülme de artar mı? Gerçekten endişelenmeye başladım.

Bu dönemde saç derisini nazikçe rahatlatmak için ne yapılabilir? Evde işe yarayan bir yöntem ya da gerçekten işe yarayan bir ürün bilen var mı?

Çözüm
Aynı şeyi birebir yaşadım. Acnegen başladığımda saç derim pul pul olmuştu. Dermatoloğum pantenol içeren bir losyon verdi, duş sonrası nemliyken uyguluyordum. İki günde fark ettiğim kadar iyi geldi, kaşıntı tamamen geçti. Ayrıca şampuanımı sülfatsız bir formülle değiştirdim, köpüğü az ama çok rahatlatıcı. Ilık suyla yıkamaya devam et, sıcak su kuruluğu artırıyor. Bu dönemde sabırla ilerlemek gerekiyor.
Aynı şeyi birebir yaşadım. Acnegen başladığımda saç derim pul pul olmuştu. Dermatoloğum pantenol içeren bir losyon verdi, duş sonrası nemliyken uyguluyordum. İki günde fark ettiğim kadar iyi geldi, kaşıntı tamamen geçti. Ayrıca şampuanımı sülfatsız bir formülle değiştirdim, köpüğü az ama çok rahatlatıcı. Ilık suyla yıkamaya devam et, sıcak su kuruluğu artırıyor. Bu dönemde sabırla ilerlemek gerekiyor.

Çözüm
Kız kardeşimde de aynı durum oldu. O, yıkama sıklığını azalttı ve kaşıntı azaldı. Sanırım saç derisi biraz nefes almak istiyor.

Geri
Üst Alt