Acnegen Tedavisi Altındayken Hangi Saç Bakım Ürünleri Tercih Edilmeli?

Berna Erol

Kayıtlı Üye
Yaklaşık iki aydır Acnegen tedavisi görüyorum. Cildimdeki kurulukları tahmin ediyordum ama saçlarımın bu kadar etkileneceğini hiç düşünmemiştim. İlk başlarda sadece hafif bir kuruluk vardı, sonra saç derim gerginleşti, uçlarım kırılmaya başladı. Şu an saçım dokununca bile farklı hissediliyor, sanki mat ve kırılgan bir hale geldi.

Dermatoloğum “sülfatsız şampuan kullan” dedi ama piyasada o kadar çok seçenek var ki, hangisinin gerçekten işe yaradığını anlamak imkânsız gibi. Bazı ürünler saçımı yumuşatıyor ama saç derimi kaşındırıyor; bazıları ise temizliyor ama daha da kurutuyor. Bu dengeyi kurmak gerçekten zor.

Şu anda uçlara az miktarda doğal yağ sürüyorum ama doğru mu yapıyorum emin değilim. Çünkü Acnegen sürecinde cilt zaten fazla hassas; fazla yağ gözenekleri tıkayabilir diyorlar. Bir yandan da saçımın böyle kuru kalmasına gönlüm razı olmuyor.

Bu tedavi sürecinde az ama etkili bakım yapmak sanırım en doğru yol. Ama hangi ürünlerle, ne sıklıkta olmalı, tam emin değilim.

Sizce bu dönemde nazikçe ama etkili bir saç bakım rutini nasıl olmalı? Gerçekten işe yarayan ürün tavsiyeleriniz varsa duymayı çok isterim.

Çözüm
Ben de Acnegen sürecinde aynı sorunları yaşadım. En sonunda bana aloe vera içerikli şampuanlar gerçekten iyi geldi. Saç derimi yatıştırdı, uçları yumuşattı. Haftada sadece iki kez yıkıyorum, üçüncü gün kuru şampuanla idare ediyorum. Yıkama sonrası da çok az miktarda argan yağıyla uçları nemlendiriyorum.

En önemlisi, her gün yıkamamak! Deriye biraz nefes alan zaman tanımak gerekiyor. Tedavi boyunca sabırla devam edersen toparlıyor.
Ben de Acnegen sürecinde aynı sorunları yaşadım. En sonunda bana aloe vera içerikli şampuanlar gerçekten iyi geldi. Saç derimi yatıştırdı, uçları yumuşattı. Haftada sadece iki kez yıkıyorum, üçüncü gün kuru şampuanla idare ediyorum. Yıkama sonrası da çok az miktarda argan yağıyla uçları nemlendiriyorum.

En önemlisi, her gün yıkamamak! Deriye biraz nefes alan zaman tanımak gerekiyor. Tedavi boyunca sabırla devam edersen toparlıyor.

Çözüm
Benim saçım tedavide tamamen matlaşmıştı. Pantenol içeren bir tonik kullanmaya başladım, fark ettim ki saç derim artık o kadar gergin değil. Nem dengesi yavaş yavaş oturdu, ilk ay sonunda gözle görülür fark oldu.

Arkadaşım da aynı süreci yaşadı. O, hindistan cevizi yağıyla maske yapıyordu ama çok az miktarda. Fazla kullanınca saç derisini tıkıyormuş. Az ve düzenli yapmak daha etkili diyor.

Benim çözümüm sadeleşmek oldu. Önceden her ürünü denerdim, şimdi tek şampuan, tek krem. Saçım daha az yoruluyor. Denge gerçekten her şey.

Geri
Üst Alt