Aknetrent Sürecinde Saç Boyamak Güvenli mi?

Miray Altuntaş

Kayıtlı Üye
Aknetrent kullanmaya başladığımdan beri cilt bakımımı tamamen değiştirdim ama saç boyası konusunda hâlâ kararsızım. Eskiden ayda bir saç rengimi tazelerdim ama şimdi saçım öyle kuru ve hassas ki, boya yapmaya korkuyorum. Kuaförüm “boya tutmayabilir, saçın yapısı değişti” dedi. Doktorum ise “ilaç bitene kadar bekle” uyarısında bulundu.

Ama beklemek bazen çok zor oluyor, çünkü aynada beyazlar gözüme batıyor. Forumlarda bazıları “amonyaksız boyalar kullanılabilir” diyor, bazılarıysa “kesinlikle uzak dur” diye yazmış. Hangisine inanacağımı bilemiyorum.

Sizce Aknetrent kullanırken saç boyamak güvenli mi, yoksa süreç bitene kadar beklemek mi en doğrusu?

Deneyimleyen varsa, boya sonrasında saçta nasıl bir etki oldu?

Çözüm
Ben de dayanamadım, dip boyası yaptım ama pişman oldum. Saçlarım daha fazla kırıldı. Aknetrent cildi kuruttuğu için saç derisi de etkileniyor. Bence süreç bitmeden kesinlikle beklenmeli. Tedavi sonrası 1–2 ay geçince saç toparlanıyor.
Aknetrent döneminde saç boyamak gerçekten riskli. Deri çok hassaslaşıyor, boya kimyasalları tahriş edebiliyor. Ben denedim, uçlarım ciddi şekilde yıprandı. Tedavi bitince 2 ay bekledim, sonra yaptım — hiçbir sorun olmadı.

Ben doktorumun önerisiyle tedavi sırasında boyamadım. Ama 7. ayda amonyaksız tonlayıcı denedim, zarar vermedi. Bence en güvenlisi boya yerine geçici renklendirici bakım ürünleri kullanmak. Özellikle krem bazlı olanlar saça zarar vermiyor.

Ben de dayanamadım, dip boyası yaptım ama pişman oldum. Saçlarım daha fazla kırıldı. Aknetrent cildi kuruttuğu için saç derisi de etkileniyor. Bence süreç bitmeden kesinlikle beklenmeli. Tedavi sonrası 1–2 ay geçince saç toparlanıyor.

Çözüm
Ben geçici renkli bakım kremi kullandım, “Wella Color Fresh” gibi ürünler boyadan çok bakım gibi. Renk veriyor ama kimyasal içeriği düşük. Bu tarz alternatifler süreci riske atmadan idare etmeni sağlar.

Ben de aynı tereddüttü yaşadım. Boya yapmadım, onun yerine hint kınası denedim. Doğal olduğu için zarar vermedi, hatta saçımı biraz güçlendirdi. Aknetrent döneminde en güvenli yol doğal içerikli çözümlerden geçiyor.

Geri
Üst Alt