Aknetrent Tedavisi Görenler İçin En Uygun Saç Bakım Rutini Nedir?

Elif Kaya

Kayıtlı Üye
Aknetrent tedavisine başladığımdan beri saç bakımımı tamamen yeniden düzenlemek zorunda kaldım. Eskiden ne kullansam işe yarardı ama şimdi saçım çok daha hassas. İlk haftalarda saç tellerim kurudu, uçlar sertleşti, saç derim gerginleşti. Önce “mevsimsel değişim” sandım, ama sonra fark ettim ki Aknetrent sadece ciltte değil, saç derisinin yağ dengesinde de ciddi değişim yaratıyor.

Yani artık güçlü formüller değil, yumuşak ve nemlendirici içerikler gerekiyor. Fakat işte burada zorlanıyorum — fazla ürün kullanınca saç ağırlaşıyor, az kullanınca kuruluk artıyor. O yüzden dengeli bir rutin kurmak gerçekten önemli.

Ben şu an sülfatsız şampuan, haftalık argan yağı bakımı ve ara sıra panthenol içeren krem kullanıyorum. Ama emin olamıyorum, doğru mu yapıyorum?

Sizce Aknetrent tedavisi sürecinde en doğru saç bakım rutini nasıl olmalı?

Saç derisini korurken nemi dengeleyen, dökülmeyi de azaltan etkili bir plan var mı?

Çözüm
Benim doktorum bana “az ürün, düzenli bakım” tavsiye etti. Ben “La Roche-Posay Kerium” şampuanla yıkıyorum, ardından keratin spreyi kullanıyorum. Saçımın dokusu normale döndü. Isıdan uzak durmak da çok önemli.
Benim rutinim sade ama etkili: sülfatsız şampuan, haftada bir nem maskesi ve haftada iki kez hindistancevizi yağı uç bakımı. Fazla ürün saç derisini yoruyor. Bu şekilde hem dökülmem azaldı hem saçım yumuşadı.

Ben “Ducray Extra-Doux” şampuanla başladım, sonra saç kremine birkaç damla jojoba yağı ekledim. Uçlara da haftalık argan yağı bakımı yapıyorum. Bu kombinasyon saçın nemini dengeledi, kırıklar azaldı.

Benim doktorum bana “az ürün, düzenli bakım” tavsiye etti. Ben “La Roche-Posay Kerium” şampuanla yıkıyorum, ardından keratin spreyi kullanıyorum. Saçımın dokusu normale döndü. Isıdan uzak durmak da çok önemli.

Çözüm
Ben haftada bir E vitamini ve zeytinyağı karışımıyla masaj yapıyorum. Kan dolaşımını artırıyor, kökleri besliyor. Ayrıca saçımı kendi halinde kurutuyorum, fönü tamamen bıraktım. Kuruluk ciddi şekilde azaldı.

Saç bakımında en önemli şey bence düzen. Ürün seçmek kadar süreklilik de önemli. Ben saten yastık kılıfı kullanıyorum, kırılmaları azalttı. Ayrıca saçımı iki günde bir yıkıyorum; fazla yıkamak kuruluğu artırıyor.

Geri
Üst Alt