Alın Botoksu Kaç Ayda Bir Yenilenmeli?

Nur Önder

Kayıtlı Üye
İlk kez alın botoksu yaptırdığımda sonucu o kadar sevdim ki, yıllardır yüzümdeki o yorgun ifade bir anda kaybolmuştu. Çizgiler yumuşadı, cildim daha pürüzsüz göründü. Ama aradan dört ay geçti ve yavaş yavaş etkisi azalmaya başladı. Şimdi yeniden yaptırmam gerekip gerekmediğini düşünüyorum.

Doktorum “botoksun etkisi kişiden kişiye değişir, ortalama 4–6 ay sürer” demişti. Bazı arkadaşlarım yılda bir kez yeterli olduğunu söylüyor, bazıları ise düzenli olarak yaptırıyor. Açıkçası ne kadar sık uygulamanın doğru olduğunu kestiremiyorum. Kasları tamamen gevşetmek cilt için iyi mi kötü mü emin değilim.

Bir de fark ettim, ilk botoksumda etki daha uzun sürmüştü, şimdi daha kısa gibi geldi. Acaba vücut alışınca etkisi mi azalıyor?

Sizce alın botoksu kaç ayda bir yenilenmeli? Fazla sık yaptırmak cilde zarar verir mi?

Ben 5 ayda bir yeniliyorum. Bu süre benim için ideal oldu. Etki tamamen geçmeden yaptırmak daha dengeli sonuç veriyor, yüz ifadeni de koruyor.

Oyla 0
İlk yıllarda etkisi biraz kısa sürer, sonra kaslar gevşedikçe süre uzar. Ben 6 ayda bir yaptırıyorum, gayet doğal sonuç alıyorum. Fazla sık yaptırmak gereksiz.

Oyla 0
Doktorum 4–6 ayda bir yenilemeyi önerdi. Ben 5. ayda gidiyorum genelde. Çok sık yaptırınca yüz gereğinden fazla sabit duruyor, o da hoş olmuyor.

Oyla 0
Ben yılda iki kez yaptırıyorum. Hem çizgiler geri gelmiyor hem cilt daha pürüzsüz kalıyor. Sık yaptırmaya gerek yok, zaten zamanla etki süresi uzuyor.

Oyla 0
Kişiye göre değişiyor ama ortalama 5 ay ideal. İlk seferlerde kısa sürse de zamanla kalıcılık artıyor. Cilt dinleniyor, daha az işlem yeterli hale geliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt