Aloe Vera Saç Uzamasına Gerçekten Katkı Sağlar mı?

Yasemin Acar

Kayıtlı Üye
Son aylarda saçım bir türlü uzamıyor gibi hissediyorum. Uçlarını kestirmem gerekti, ama her defasında sanki daha kısa kalıyor. Kuaför “zamanla güçlenir” dese de içim rahat değil. Saçım kırılmadan uzasın istiyorum ama doğal bir çözüm bulmakta zorlanıyorum.

Birçok kişi aloe vera jeli övüyor. Saç derisini beslediği, kökleri güçlendirdiği, hatta yeni saç çıkışını desteklediği söyleniyor. Fakat bazen de “fazla kullanınca kurutur” diyenleri okuyorum. Doğrudan mı sürülmeli, başka bir şeyle mi karıştırılmalı emin olamıyorum. Küçük bir hatayla saçımı daha da yıpratmak istemem.

Gerçekten işe yarıyor mu? Aloe vera saçın uzamasına yardımcı olur mu, yoksa etkisi abartılıyor mu? Doğru uygulama şeklini bilen varsa detaylıca paylaşır mı? Artık bir çözüm bulmak istiyorum çünkü sabrım tükenmek üzere.

Çözüm
Aloe verayı düzenli kullanınca fark yaratıyor ama asıl etkisi saç derisinde oluyor. Deriyi ferahlatıyor, kökleri rahatlatıyor. Her kullanımdan sonra saçım daha canlı görünüyor. En önemlisi, uzarken kırılmalar azalıyor. Sabırlı olursan sonucu mutlaka alıyorsun.
Aloe vera gerçekten saç uzamasında etkili. Ben bitkinin jelini direkt kullanıyorum. Diplerine masaj yapıp 30 dakika bekletiyorum. Düzenli yaptığında saç telleri kalınlaşıyor ve kökler güçleniyor. Haftada bir yeterli, fazlası kurutabilir. Doğal ama sabır isteyen bir yöntem.

Benim saçım ince telli, bu yüzden saf aloe vera ağır geldi. Yoğurtla karıştırarak kullandım. Hem nem dengesini koruyor hem de saç uçlarını yumuşatıyor. İki hafta içinde yeni çıkan minik saçlar fark ettim, gerçekten işe yarıyor.

Aloe verayı düzenli kullanınca fark yaratıyor ama asıl etkisi saç derisinde oluyor. Deriyi ferahlatıyor, kökleri rahatlatıyor. Her kullanımdan sonra saçım daha canlı görünüyor. En önemlisi, uzarken kırılmalar azalıyor. Sabırlı olursan sonucu mutlaka alıyorsun.

Çözüm
Uygularken jeli biraz zeytinyağıyla karıştırıyorum. Böylece nem dengesi korunuyor, saç daha esnek oluyor. Özellikle kuru saçlarda etkisi belirgin. Ayrıca aloe vera sayesinde dökülme azaldı, saçım daha gür görünüyor.

Aloe vera jeli uyguladıktan sonra mutlaka iyi durulamak gerekiyor, yoksa saç sertleşiyor. Ben sonrasında elma sirkesiyle yıkıyorum, hem parlaklık sağlıyor hem de kalıntıyı alıyor. Düzenli kullanımda fark net hissediliyor.

Geri
Üst Alt