Ameliyatsız Çatlak Tedavisi Mümkün Mü?

Nur Önder

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır özellikle karın ve kalça bölgemdeki çatlaklar beni rahatsız ediyor. Renkleri soldu ama hâlâ belli oluyorlar. Kremler ve yağlar kullandım, biraz yumuşattı ama tamamen geçirmedi. Son zamanlarda ameliyatsız çatlak tedavilerini araştırmaya başladım. Lazer, radyofrekans ve dermapen gibi yöntemler öne çıkıyor ama gerçekten işe yarayıp yaramadıklarından emin değilim.

Okuduklarıma göre bu işlemler cilt altındaki kolajen ve elastin üretimini artırarak dokunun kendini onarmasına yardımcı oluyormuş. Yani çatlağı tamamen yok etmek değil, daha pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazandırmak hedefleniyor.

Bazı uzmanlar birkaç seansta fark görülebileceğini söylüyor, ama kimileri “tam sonuç için sabır gerekiyor” diyor. Benim cildim açık renkli ve hassas, o yüzden acı ya da yan etki olur mu diye de tereddüt ediyorum.

Gerçekten ameliyatsız çatlak tedavileri kalıcı bir sonuç veriyor mu?

Bu işlemleri deneyenler etkisini ne kadar sürede fark etti?

Ben doğum sonrası karın bölgesindeki çatlaklar için lazer yaptırdım. İlk üç seans sonunda fark belirgindi. Tamamen geçmedi ama rengi çok açıldı, cildim daha pürüzsüz.

Oyla 0
Ben dermapen uygulaması denedim. İlk seanslarda çok fark etmedim ama dördüncü seans sonrası çatlaklar neredeyse yarı yarıya azaldı. Düzenli olmak şart.

Oyla 0
Benim cildim koyu tonlu, radyofrekans tercih ettim. Hafif yanma dışında bir sorun yaşamadım. Beş seansta gözle görülür toparlanma oldu.

Oyla 0
Lazer gerçekten etkili ama sabır gerekiyor. Ben 4 seans yaptırdım, rengi neredeyse cildimle aynı oldu. En önemlisi, sonrasında nemlendiriciyi aksatmamak.

Oyla 0
Geri
Üst Alt