Ameliyatsız Göz Altı Işık Dolgusu Kalıcı Mıdır?

Nisan Kaya

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır göz altı morlukları ve çukurluklarıyla uğraşıyorum. Ne krem kullansam istediğim sonucu alamadım. Son zamanlarda herkesin övdüğü göz altı ışık dolgusu dikkatimi çekti. Ancak aklımda bir sürü soru var: Gerçekten işe yarıyor mu, yoksa kısa süreli bir etki mi sağlıyor?

Anladığım kadarıyla bu işlemde hyaluronik asit bazlı özel bir dolgu göz altına enjekte ediliyor. Amaç, cildi nemlendirmek, morlukları azaltmak ve bölgeyi daha aydınlık göstermekmiş. Cerrahi değil, yaklaşık 15–20 dakika süren bir uygulama.

Bazı uzmanlar etkisinin 12–18 ay sürdüğünü söylüyor ama bazı kişiler “3 ayda etkisi azaldı” diye yorum yapmış. Demek ki kalıcılığı hem kullanılan ürünün kalitesine hem de cilt yapısına bağlı.

Ben doğal sonuç isteyen biriyim, aşırı dolgunluk değil sadece daha canlı bir ifade istiyorum.

Gerçekten göz altı ışık dolgusu kalıcı bir çözüm sağlıyor mu, yoksa düzenli olarak yenilemek mi gerekiyor?

Ben geçen yıl yaptırdım, etkisi 10 ay kadar sürdü. Göz altlarım daha aydınlık görünüyor. Yüzüm yorgun değil, dinlenmiş gibi bir ifade kazandı.

Oyla 0
Ben 3 ayda fark ettim, etkisi azalmaya başladı ama hâlâ çok memnunum. Tekrar yaptırmak gerekiyor ama işlem kısa ve çok doğal duruyor.

Oyla 0
Benim göz altlarım çok çöküktü, dolgu sonrası ciddi fark oldu. Etkisi bende yaklaşık 1 yıl sürdü. Doktor seçimi ve kullanılan ürün çok önemli.

Oyla 0
Benim cildim kuru olduğu için dolgu daha kısa sürdü, 8 ayda etkisi azaldı. Ama o süre boyunca gerçekten canlı bir görünüm sağladı.

Oyla 0
Ben 14 ay önce yaptırdım, hâlâ etkisini hissediyorum. Göz altım daha nemli ve pürüzsüz. Düzenli bakım yapılırsa kalıcılığı uzuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt